Chystaný psychologický horor Martha is Dead, který se odehrává z pohledu první osoby během období druhé světové války, bude na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 cenzurován. Verze pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC přinesou plnohodnotný zážitek. Proč k cenzuře dochází?

To přesně nevíme. Vývojáři na otázku nedokázali odpovědět. „S politováním musíme upravit zážitek ve verzích pro PS5 a PS4, přičemž některé prvky nebudou hratelné,“ uvádí se v oficiálním vyjádření.

Vypadá to, že cenzuru si vyžádala přímo Sony při schvalovacím procesu hry, což se hráčům pochopitelně nelíbí a bojí se, jak na tom na konzolích PlayStationu vlastně bude.

„Martha is Dead je příběhová adventura doporučená pouze dospělým hráčům, protože obsahuje potenciálně nepříjemné scény a témata, která mohou některé hráče znepokojovat,“ dodává vydavatelská společnost Wired Productions.

Připomeňme, že Martha is Dead nás zavede do Toskánska v roce 1944 na pozadí konfliktu mezi německými a spojeneckými silami. Na začátku příběhu je u jezera hluboko na italském venkově nalezeno tělo ženy Marthy a hráči v roli její sestry (dvojčete) se musí vypořádat s následky vraždy, zatímco se hrůza války stále více přibližuje. Titul mísí fakta a fikci a nabídce záhadné hádanky a mnoho možností průzkumu. Tvůrci se stejně jako u předešlé hry The Town of Light snaží příběh zakotvit ve skutečných lokacích a událostech.

Vývojáři dokážou změny provést včas, aby všechny verze mohly vyjít 24. 2. letošního roku. Došlo ale k odkladu fyzického vydání, zatím o blíže nespecifikovaných několik týdnů.