Aktualizace: Dnes večer na THQ Nordic Digital Showcase 2022 byl remake Alone in the Dark oficiálně oznámen. Potvrdily se informace z rána (níže) a k vidění byl první trailer. Hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Zatím bez data vydání.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Klasický survival horor Alone in the Dark z roku 1992 bude vzkříšen podobně jako Resident Evil v remacích od Capcomu. Původně to mělo být velké překvapení dnešní THQ Nordic Digital Showcase 2022, ale belgický obchod Smarttoys vše překazil a předčasně zveřejnil obrázky i obal. Další detaily doplil známý insider Dusk Golem.

Nový Alone in the Dark bude poctou původní hry. Má jít o psychologický horor smíchaný s jižanskou gotikou. Zavede nás do Spojených států a strašidelný příběh se odehrává ve 20. letech 20. století. Těšit se máme na boj s příšerami, řešení hádanek a odhalování strašidelné pravdy o sídle Derceto, psychiatrické léčebny, kde řádí... Něco.

„Setkáte se s podivnými okupanty, nočními můrami, nebezpečnými monstry a poodhalíte roušku ďábelského spiknutí. Dobrodružství, které na vás čeká na rozhraní reality, tajemství a šílenství, může podkopat vaše jistoty. Komu budete věřit, čemu budete věřit a co budete dělat dál?“ ptá se popisek, jenž láká na návrat ke kořenům psychologického hororu a možnost zažít atmosféru dobrodružství hodné hry, která tento žánr založila.

Po vzoru Resident Evilu 2 bude možné prožít hrůzy z pohledu dvou hrdinů. Vybrat si budete moci mezi Edwardem Carnbym a Emily Hartwoodovou. O scénář se postaral Mikael Hedberg, autor her SOMA a Amnesia: The Dark Descent.

Oficiální představení hry očekáváme dnes po deváté hodině večer. Zatím se podívejte na screenshoty a obal PS5 verze. Hra má zamířit také na PC a Xbox Series X/S.

Podle obalu má vývoj na starost studio Pieces Interactive z divize THQ Nordic, které vytvořilo Magicka 2 (2015), Titan Quest: Ragnarök (2017) a Titan Quest: Atlantis (2019).