Polské studio Bloober Team (autoři The Medium) u příležitosti začátku výstavy Tokyo Games Show vyslalo do světa teaser na svůj nový projekt. Tím je nový díl hororové série Layers of Fear, který údajně vzniká na Unreal Enginu 5.

Video zveřejnil server IGN a Piotr Babieno, generální ředitel Bloober Teamu, k němu dodal:

„Layers of Fear byl pro nás průlomový projekt. Vydláždil nám cestu a umožnil nám rychlý růst, což nám dovolilo prozkoumat další příběhy, které jsme chtěli vyprávět. Jsem opravdu rád, že se do tohoto světa vracíme moudřejší a zkušenější. Pro mě je důležité, že jsme toto oznámení učinili během Tokyo Games Show, protože Japonsko je pro mnohé z nás kolébkou psychologických hororových her.“

Současně bylo oznámeno, že další titul od Bloober Team vydá společnost Take-Two prostřednictvím své Private Division. Je pravděpodobné, že jde o nové Layers of Fear.

Teaser trailer (úplně nahoře) naznačuje, že se nový díl Layers of Fear vrátí na začátek k prvnímu dílu a bude se soustředit na malíře.

Závěrem své řeči Babieno prozradil, že kromě Layer of Fear mají v plánu ještě dva projekty, jeden je ve vývoji a jeden v předprodukci. Jedním z nich je titul ve spolupráci s Konami, očekává se návrat Silent Hill. Druhý projekt je založen na vlastní originální značce.

V Bloober Team mají velké ambice. Do pěti let chtějí získat pozici jako mají například autoři sérií Uncharted a The Last of Us z Naughty Dog.

Do roku 2025 od Bloober Teamu vyjdou dvě velké hororové tituly, které jsou popisovány jako akční dobrodružství s third-person kamerou a filmovým vyprávěním. To má zvýšit jejich prodejní potenciál až na 10 milionů kopií.

O dalším projektu se dozvíme informace později v letošním roce. Krakovské studio zaměstnává 150 lidí. Do konce letošního roku nebo do prvního čtvrtletí 2022 chce firma zvýšit počet zaměstnanců na zhruba 200.

Původní dva díly Layers of Fear jsou psychologické horory z pohledu první osoby. První hra vyšla v roce 2016 a zaměřila se na malíře, jehož jediným cílem je dokončit své Magnum Opus. Hráč se musí pohybovat jak v neustále se měnícím sídle z viktoriánské éry, tak v příšerných vizích. Druhý díl dorazil v roce 2019 a přesunul strašidelné momenty na palubu zaoceánské lodi, kde hrajete za hollywoodského herce, jenž přijal práci od záhadného režiséra.