Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Servery společnosti Electronic Arts měly včera večer problémy. Zhruba od osmé hodiny večerní našeho času přestaly fungovat oficiální stránky a mimo provoz byly i servery pro hry jako FIFA 20, Apex Legends, Battlefield V nebo Anthem. Podle EA za to mohly nepředvídatelné problémy.

- Problémy s připojením mělo i PUBG, které v posledních týdnech čelí DDoS útokům.

- Kuniko Tsusaka napsal Nintendu dopis o příběhu jeho 95leté babičky, která hraje Tetris na konzoli Game Boy. Bohužel se jí rozbil již třetí kus a rodina nebyla schopna své babičce sehnat nového Game Boye, případně opravit ten starý. Japonská společnost po týdnu odpověděla, že bohužel nemá součástky pro opravu Game Boye. Místo toho se ale zaměstnancům podařilo ve skladu najít nový kus, který ženě Nintendo poslalo společně s přáním, aby jí zdravíčko nadále sloužilo.

- Lokalizace.net hlásí, že dokončují překlady PC her SpellForce 3 a Sekiro: Shadows Die Twice. K tomu začali připravovat češtinu pro Spyro Reignited Trilogy a chystají se na Red Dead Redemption 2.

- Do 2. 3. 2020 můžete v rámci Steamu získal Black Desert Online Remastered. Pokud si hru přidáte do své knihovny, už vám zůstane. Jde o MMORPG s rychlou akcí.

- PlatinumGames díky investici od čínské firmy Tencent otevřou v dubnu/aprílu letošního roku svou třetí pobočku. Půjde o druhou kancelář v Tokiu, zbývající je ve městě Ósaka. Všechna tři studia mají úzce spolupracovat a zrychlit vývoj připravovaných projektů. Tvůrci Bayonetty dokonce chtějí live service hry.

- Neoznámenou PC verzi Horizon Zero Dawn nabízel svým zákazníkům francouzský Amazon. Jako vydavatele uváděl Sony a cena je pouhých 25 euro. Dnes PS4 exkluzivita slaví tři roky. Dočkáme se oznámení dlouho spekulované verze pro počítače?

- Dead by Daylight během jara vyjde na iOS a Android. 4v1 mobilní verze asymetrického multiplayerového hororu už je dostupná v předběžné registraci pro obě mobilní platformy.

- Předplatné Origin Access nabízí nově tři hry: Capsized, My Time at Portia a Farmer’s Dynasty. Poslední jmenovaná je dostupná pouze v dražším členství Origin Access Premier.

- Microsoft představil vylepšené uživatelské rozhraní Xboxu One. Nové menu konzole je podle ohlasů rychlejší, usnadňuje přístup k aplikacím a je přehlednější. Umožňuje vytvářet dlaždice a lze nastavit místo pro vyskakovací oznámení. Objevují se ale názory, že se podobá rozhraní z PS4.

- PAX East vynechají i firmy CD Projekt RED a PUBG Corp. Obě společnosti se omluvily kvůli obavám z čínského koronaviru. Následují tak kroky Facebooku, Sony, Kojima Productions a částečně Square Enix a Capcomu.

- Cities: Skylines čeká další rozšíření. Ve hře se objevila zpráva o dodatečném balíčku Sunset Harbor, který do městské budovatelské strategie/simulátoru přinese rybářský průmysl a nové dopravní systémy.

- Chystaná first-person střílečka od Riot Games se jmenuje Valorant, dříve byla prezentována pod názvem Project A. Už je dostupný i účet na Twitteru. Hra je cílena pro esports a streamování.