Vzhledem k úspěchu filmu Uncharted, který vydělal více než 400 milionů dolarů, a humbuku, který vyvolalo natáčení televizního seriálu The Last of Us, se nemůžeme divit, že Sony se stále více zajímá o tento segment trhu a vidí v něm možnost, jak expandovat se svými značkami i mezi nehráče.

Nově se můžeme těšit na televizní seriály Horizon, God of War a Gran Turismo. Zatímco seriál The Last of Us připravuje HBO, tak Horizon si vezme na starost Netflix a God of War se objeví na Amazon Prime Video. Seriál Gran Turismo zatím nemá potvrzenou službu, předpokládá se, že jednání stále probíhají.

Zatím ale nevíme, co přesně můžeme od televizní produkce čekat. Osobně bych to viděl tak, že seriál Horizon se zaměří na příběh nebojácné hrdinky Aloy ve světě, který známe z her Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West od Guerrilla Games. God of War přímo vybízí k příběhu bouřliváka Krata a jeho syna z poslední hry. Ale co Gran Turismo? Tam bych si dokázal představit příběh mladého závodníka, který si chce splnit své sny a vyhrát šampionát Gran Turismo.

Už dříve byl potvrzen film podle samurajského akčního dobrodružství Ghost of Tsushima, seriál Twisted Metal a film s Jakem a Daxterem.