Domácí Sony pokračuje v podpoře exkluzivit pro konzole PlayStation. Radost budou mít všichni, co se těší na pokračování dobrodružství Aloy v post-apokalyptickém světě ovládaného stroji připomínající dinosaury.

Horizon Forbidden West bude mít české titulky. Hra má vyjít 18. 2. 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4. Dnes byly také spuštěny předobjednávky. K dispozici budou i sběratelské edice Collectors Edition a Regalla Edition. Obě budou dostupné v omezeném množství.

Pokud začnete hrát Horizon Forbidden West na PS4 a později budete chtít pokračovat ve svém postupu na PS5, uložené pozice si budete moci přenést na PlayStation 5. Jen mějte na paměti, že PS5 verzi nezískáte bez dalších investic, je ale součástí edic Digital Deluxe, Collector's nebo Regalla.

Nahoře nový trailer lákající na předobjednávku hry.

„Vrať se do postapokalyptického světa daleké budoucnosti hry Horizon a prozkoumej vzdálené kraje, bojuj s většími a úchvatnějšími stroji a seznam se s novými kmeny.

Krajina umírá Roztroušené zbytky lidstva pustoší divoké bouře a nezastavitelné pohromy, zatímco se kolem jejich osad plíží hrůzné nové stroje. Život na Zemi směřuje k dalšímu vyhubení a nikdo neví proč.

Teď je na Aloy, aby odkryla tajemství ukrytá za těmito hrozbami a obnovila pořádek a rovnováhu světa. Během své náročné výpravy se bude muset setkat se starými známými, tvořit aliance se vzájemně bojujícími novými frakcemi a odhalit odkaz prastaré minulosti – a zároveň zůstat vždy o krok vepředu před zdánlivě neporazitelným nepřítelem.“