Pokračování skvělého Horizon Zero Dawn z roku 2017 bylo oznámeno již loni, ale doposud jsme o hře toho moc neslyšeli. Fanoušci se po právu začínají zajímat, zda titul dorazí ještě letos. Dobrá zpráva, zástupci Sony uklidňují hráče a slibují vydání v letošním roce.

Horizon Forbidden West si zahrajeme nejen na PlayStationu 5, ale také na PS4. Angie Smets, šéfka nizozemského studia Guerrilla Games tvrdí, že možnosti bezdrátového ovladače DualSense jim umožnily jít daleko za hranice rychlého cestování a grafické věrnosti.

„Pokud budete postupovat nenápadně a skryjete se ve vysoké trávě, tak můžete trsy trávy opravdu cítit,“ láká Smets na využití haptické odezvy. Ta má posloužit také k lepšímu vnímání světa kolem hlavní hrdinky Aloy, která bude bojovat s robotickými dinosaury i nepřátelskými kmeny.

Přečtěte si také: Sony pracuje na více než 25 hrách pro PlayStation 5

Společnost Sony v současné době chystá více než 25 exkluzivních her pro PlayStation 5. Téměř polovina z nich jsou zcela nové značky. Má jít o rozmanité tituly různých žánrů. Některé hry jsou velké, jiné malé.

Ještě nemáte PS5? Sony plánuje během léta zvýšit výrobu. Více jsme psali zde.