Přesně před týdnem byly oznámeny první exkluzivity pro PlayStation 5. Mezi nimi pokračování povedené akční adventury Horizon: Zero Dawn z roku 2017. Pokud jste se těšili, že si za Aloy zahrajete v den vydání nové generace konzole, tak bohužel. Vývojáři nyní potvrdili, že Horizon: Forbidden West se na pulty obchodů a digitální PlayStation Store podívá až v roce 2021.

Mathijs de Jonge, který má ve studiu Guerrilla Games na starost vývoj Horizon: Forbidden West, mluví ve videu o plánu vydat hru v příštím roce, ale může pochopitelně dojít k odkladu.

Kromě toho režisér nabídl nové detaily o hře:

Velikost mapy: Velikost herního světa by měla být trochu větší než v původním Horizon. Navíc se můžete těšit na potápění. Region má pokrýt Utah a tichomořské pobřeží. Uvidíme různorodou post-apokalyptickou Ameriku, včetně pouští, lesů a zničených měst, včetně San Francisca.

Více strojů: Ve hře bude více než tucty nových druhů strojů, včetně obřích želv, které jsou v prvním traileru, a gigantických strojů připomínajících slony, prý trochu z Pána prstenů. Chybět nebudou létající stroje.

Žádné čekání při načítání hry: Vývojáři plánují, že ve hře nebudou žádné obrazovky s načítáním. Dokonce ani při rychlém cestování a restartu na poslední kontrolní bod, a to díky SSD disku.

Nové kmeny: Hlavní hrdinka Aloy patří do kmene Nora. V prvním díle jsme se setkali s mnoha dalšími kmeny. V Horizon 2 budou nové přátelské i nepřátelské kmeny. Jeden z nepřátelských kmenů se naučil přemostit stroje a využívá tyhle mechanické zrůdnosti jako svou válečnou zbraň.

Přečtěte si také: San Francisco, jak ho neznáte. Porovnejte skutečné fotografie se záběry z Horizon: Forbidden West

Úryvky příběhu: Virus se rozšiřuje, postihuje rostliny a zvířata. Hrozí zničení celého světa, vyskytují se tajemné obrovské bouře. Aloy musí zjistit, co se děje, odkud to vše pochází a zastavit to, aby zachránila svět.

Pokud jste čekali více informací o příběhovém pozadí, tak si budete muset počkat. Mathijs de Jonge ale upozorňuje, že chtějí zůstat tajemní a nebudou o příběhu tolik mluvit. Jak vidno, je důležitou součástí hry.