Už to budou dva měsíce, co jsme se na PlayStationu 5 a PlayStationu 4 mohli ponořit do druhého dobrodružství nebojácné Aloy. V nizozemském studiu Guerrilla Games pracují nejen na aktualizacích s opravou chyb a vylepšením Horizon Forbidden West, ale také na novém projektu. Tím klidně může být třetí výprava do postapokalyptického světa ovládaného robotickými stvořenými připomínajícími dinosaury.

Pokud jste dohráli Horizon Forbidden West, tak víte, že příběh úplně neskončil. Stejně jako v případě konce Horizon Zero Dawn si v Guerrilla Games připravili půdu pro pokračování.

Kreativní ředitel Mathijs de Jonge nyní v podstatně potvrdil třetí díl:

„Horizon je především o tajemství. Každý z našich příběhů se soustředil na odhalování tajemství jak ve starém světě, tak v současnosti, kde se děj odehrává,“ řekl kreativní ředitel Mathijs de Jonge v rozhovoru pro VG247.

„O příběhy, z nichž můžeme čerpat a vytvářet nové příběhy a záhady, není nouze. A tak hra [Forbidden West] končí dalším cliffhangerem, který opět položí základy pro další díl,“ dodal. Scenáristé použili to samé, co v případě prvního dílu. Tam nám naznačili, že se Aloy vydá na Zapovězený západ. Podobné naznačení je i ve dvojce. Tentokrát bychom se mohli s Aloy podívat do Pacifiku.

Nebudu tady spoilerovat. Pouze napíšu, že mise Aloy zdaleka není u konce. Ono se ani není čemu divit, v únoru letošního roku hra Horizon Zero Dawn překonala hranici 20 milionů prodaných kusů a úspěch se očekává i u Horizon Forbidden West.

Na YouTube PlayStationu se mezitím objevil gameplay trailer z PS4 Pro verze Horizon Forbidden West. Ten má připomenout, jakou práci odvedli vývojáři při optimalizaci hry na starší generaci konzole od Sony. Hra je jinak dostupná s českými titulky.