Milí fanoušci postapokalyptického světa s gigantickými roboty a hrdinkou Aloy v hlavní roli zbystřete. Po téměř desíti měsících plných očekávání a absolutní nevědomosti je to konečně tady. Právě událost The Game Awards potvrdila očekávané DLC do Horizon Forbidden West s názvem Burning Shores.

Už dříve se předpokládalo, že další kroky zavedou Aloy kamsi na jih. K tomu dopomohl i nedávno zveřejněný obrázek mapy, na kterém se nacházel útvar, jenž nápadně připomínal Focus. Nyní jsou spekulace potvrzené a trápení končí, tedy částečně. Nejnovější ukázka odhalila novou cestu, kam se Aloy na západě může vydat. Tahle cesta míří do Los Angeles, kde rozhodně není nic v klidu.

Celá nová oblast je nebezpečná díky vulkanické činnosti, která zde probíhá a na zemi není zcela bezpečno. Tentokrát budou bezpečné oblasti hlavně ve vzduchu a ve vodě, kde se sice nachází mnoho nepřátelských strojů ve stínech, ale stále je to příjemnější než čekat na další pohyb tektonických desek a další výbuch lávy na tomto souostroví.

Příběh, který se odehraje v Los Angeles (a dokonce i v samotném Hollywoodu), bude navazovat na konec událostí, které zažijete v druhém díle. Na Aloy zde čeká velká výzva, nové postavy, děsiví nepřátele a nebezpečí, jež rozhodně budou vyžadovat nové taktiky, zbraně a schopnosti.

Samotné DLC bude dostupné jako exkluzivita pro PlayStation 5, zda se objeví i na PS4, tak to zatím netušíme, jelikož sami vývojáři prozradili, že udělali tvrdá rozhodnutí a plně se soustředili na zážitek, který nová generace konzole dokáže poskytnout. A které datum si máte poznamenat do kalendáře? Konkrétně si označte 19. 4. 2023.