V průběhu letošního QuakeConu se tvůrci střílečky DOOM Eternal ze studia id Software pochlubili plány na vydání zbrusu nového Horde módu, který nahradí zrušený režim, díky němuž by mohli hráči vstoupit do kampaně ostatních hráčů a hrát v nich za démony. Tehdy jsme se nedozvěděli, kdy Horde Mode dorazí, to se ale nyní mění díky krátkému teaseru, který láká na datum 26. 10. 2021.

Nový herní mód bude součástí bezplatné aktualizace s označením 6.66, která má být dosud nejrozsáhlejším updatem DOOMu Eternal. S aktualizací 6.66 má do hry dorazit také dvojice nových Master Levelů, využívající úrovně World Spear a Mars Core, a navíc se počítá s přepracováním nepříliš populárního multiplayerového režimu Battlemode. Ten má obohatit další mapa, zatímco matchmaking má nově zohledňovat sérii vašich výher.

Teaser každopádně naznačuje, že Horde Mode, který je nepochybně největším lákadlem aktualizace 6.66, nabídne poměrně tradiční zážitek. Postavíte se v něm vlnám nepřátel, mezi nimiž zjevně nechybí ani protivníci z DLC The Ancient Gods - Part One a Part Two. Cílem je samozřejmě dosažení co nejvyššího skóre, jež vám zajistí různé odměny. Vypadá to, že bude možné skóre vylepšit také sebráním nových power-upů.