Během předpremiéry The Game Awards 2021 byl představen nový trailer na Homeworld 3, další kapitolu populární strategické série od společnosti Blackbird Interactive. Bylo také odhaleno datum vydání hry, která bude k dispozici pro PC ve službě Steam a obchodě Epic Games Store ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022.

V novém traileru, který si můžete přehrát úplně nahoře, se poprvé podíváme na hratelnost Homeworldu 3, která nabízí rozsáhlé bitvy v otevřeném vesmíru s mnoha vesmírnými loděmi a vesmírnými válečnými plavidly, jež se utkávají ve změti výbuchů a laserových paprsků.

Homeworld 3 byl odhalen na konci srpna 2019 a od té doby fanoušci série čekají na konkrétní informace o vydání, ale podle všeho vše směřuje správným směrem. První díl série debutoval v roce 1999 a pokračování se na trhu objevilo po čtyřech letech.

Kanadském studio Blackbird Interactive v roce 2016 nabídlo hráčům Homeworld: Deserts of Kharak a mezitím tvůrci pracovali také na Project Eagle, Minecraft Earth nebo Hardspace: Shipbreaker. Vydání nejnovějšího dílu série Homeworld má na starosti společnost Gearbox Software.