Už jsou to téměř dva roky, co jsme se oficiálně dozvěděli o vývoji třetího dílu série Homeworld. Navzdory velkému očekávání fanoušků se vývojáři od té doby odmlčeli. Až dosud, na internetu se objevila nová nahrávka.

Homeworld 3 žije. Příznivci real-time strategií si mohou oddychnout. Studio Blackbird Interactive překvapilo a bez velkého humbuku vybralo v kampani na Fig.com více než 1,5 milionu dolarů. Stačilo k tomu představení hry a necelé třicetisekundové video s novou jednotkou zvanou Railgun Frigate. Ta střílela a vyhodila do vzduchu další vesmírnou loď – k vidění úplně nahoře.

Railgun Frigate je považována za velkou hrozbu, má silné zbraně, které mají nutit hráče změnit strategii - její přítomnost na bojišti vyžaduje rychlou reakci ze strany hráče. Na první pohled je znatelné, že Homeworld 3 má před sebou ještě pořádný kus cesty.

Přečtěte si také: Ve vesmírném sandboxu Hardspace od tvůrců Homeworldu budete rozebírat lodě

Podporovatelům na Figu vývojáři slibují detaily ze zákulisí vývoje, artworky lodí, prostředí a dalších věcí, první pohled na vývojovou verzi hry a možnost zapojit se do vývoje svým názorem.

Vydání Homeworlud 3 máme očekávat ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 od společnosti Gearbox Publishing. S blížícím se datem vydání tvůrci slibují nádherné trailery, gameplay záběry a všechny důležité detaily, včetně cílových platforem – zatím je potvrzena pouze PC verze.

Kanadské studio Blackbird Interactive vytvořilo Homeworld: Deserts of Kharak v roce 2016. Jedná se o prequel série. Druhý Homeworld vyšel už v roce 2003.