Po dvou měsících tady máme nové gameplay záběry z očekávaného akčního RPG ze světa Harryho Pottera. Hogwarts Legacy je nám prezentováno detailním pohled na tvorbu hlavního hrdiny/hrdinky, malou procházkou po hradu v Bradavicích a úvodem do boje.

Prezentace začala již avizovanou tvorbou vlastního kouzelníka, která se neliší od jiných RPG her. Vybrat si můžeme tvář, barvu kůže, brýle, vlasy a jejich barvu, jizvy, oči a jejich barvu, styl obočí a v neposlední řade je na výběr obtížnost (příběh, lehká, střední a těžká), dva hlasy, možnost zvolit si jméno a také zda budeme kouzelník, nebo kouzelnice.

Poté došlo na procházku po bradavickém hradu. Viděli jsme pokoj, společenské místnosti, různé chodby, učebny, zákoutí tajemného hradu a dialogy se všelijakými postavami.

Pokud jste se těšili na pořádný boj, tak určitě nevypínejte video při trénování s figurínou. Krátce poté totiž došlo na kouzelnický boj mezi studenty. Kromě útoků se můžeme bránit, stejně tak krýt a uhýbat/uskakovat útokům. A na závěr nechyběla procházka venku.

Už v chatu při prezentaci se objevovaly komentáře nespokojené s grafikou, která je místy neostrá, méně detailní a nedostatky se nejspíš snaží zakrýt mlha. Podivná je také chůze postav, kterou ovládaná umělá inteligence, a synchronizace rtů při dialozích. Co je naopak chváleno, tak jsou detailní tváře.

Záběry byly podle všeho pořízeny na PlayStationu 5, hra běží při 30 snímcích za sekundu a občas bylo možné si všimnout menších propadů.

Jaký názor na Hogwarts Legacy máte vy?

SHRNUTÍ HRY

Příběh Hogwarts Legacy se odehrává na konci 19. století. V Bradavicích tak nenarazíme na Harryho Pottera, ani na většinu jiných postav z knih britské spisovatelky J. K. Rowlingové nebo filmů. Místo toho si vytvoříme vlastního kouzelníka a podíváme se s ním do doby, kdy se po Bradavicích mohl pohybovat Albus Brumbál mezi studenty, jeho rodina či další postavy známé především ze série Fantastická zvířata. Tvůrci lákají na známá i nová místa, které budeme prozkoumávat, učit se kouzlit nebo vyrábět lektvary.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Později bude následovat verze pro Nintendo Switch.