Sezóna odkladů ještě neskončila, varují důvěryhodné zdroje a upozorňují na možnost odkladu očekávaných titulů Hogwarts Legacy a next-gen verzí Grand Theft Auto 5.

Akční RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera bylo původně v plánu na minulý rok. Ještě před polovinou ledna jsme se ale dozvěděli smutnou zprávu, že na výlet do ikonických Bradavic si počkáme do roku 2022. Jak se ale nyní ukazuje, nemusí jít o poslední přesun.

Novinář Colin Moriarty měl v zákulisí slyšet, že hra letos nevyjde a že má nějaké problémy. Moriarty neprozradil žádné další podrobnosti. Dle všeho ale fantasy dobrodružství potřebuje více času. Už z listopadu víme, že Hogwarts Legacy mají ve Warner Bros. v plánu uvést na trh po filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Ten má premiéru 8. 4. 2022. Z toho důvodu bylo Hogwarts Legacy očekáváno na podzim / v zimě.

Další odklad může postihnout také GTA 5 Expanded & Enhanced pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Next-gen verze byly odloženy z 11. 11. 2021 na březen tohoto roku. Podle dataminera Matheusbr9895_, jenž na Twitteru často sdílí zákulisní informace, se vývoj zkomplikoval a může dojít k dalšímu odkladu, tentokrát na duben nebo květen.

Podle všeho měl Rockstar původně v plánu jednoduchou aktualizaci/vylepšení stávajících konzolových verzí hry pro novou generaci konzolí a vydání samostatného GTA Online. Pak se ale rozsah projektu měl změnit a mělo dojít k výraznějšímu vylepšení nejen hry, ale také enginu.

Informacím o odkladu obou her nahrává skutečnost, že ani o jedné nevycházejí žádné novinky.

Vývojové problémy údajně provázejí také Grand Theft Auto 6.