Investoři Epic Games mohou vrnět blahem. Výsledky společnosti jsou působivé a tržní hodnota přesáhla 17 miliard amerických dolarů na akciovém trhu. To je opravdu fenomenální výkon, když před dvěma lety byla hodnota „pouhých“ 8 miliard. Za poslední dva roky se tak hodnota Epic Games zdvojnásobila.

Čím to je? Z velké části za to firma vděčí bezplatnému battle royale hitu Fortnite, kde hráči utrácejí peníze za battle pass i kosmetické maličkosti. Své ale přidává také Epic Games Store, který se snaží bezplatnými hrami nalákat na svou stranu zákazníky, zatímco vývojářům a vydavatelům slibuje vyšší výdělky než Steam. Zapomenout ale nemůžeme na Unreal Engine. Technologie pohání mnoho her a v budoucnu se to nemá změnit. Příchod páté verze Unreal Enginu je na spadnutí a mnohá studia křičí do světa, že budou na této technologii stavět své hry, včetně Sony a Microsoftu.

Přečtěte si také: Epic Games Store míří na iOS a Android

Sony do Epic Games v letošním roce investovala 250 milionů dolarů (podíl 1,4 procenta), aby posílila stávající spolupráci a společné cíle v oblasti technologií, zábavy a sociálně propojených online služeb. Dle všeho má Epic Games pomoci Sony vytvořit otevřenější a digitálně přístupnější ekosystém pro všechny spotřebitele a tvůrce obsahu. Sony ocenila přístup Epicu v souvislosti s Fortnite – hra má více než 350 milionů registrovaných hráčů.

Největší podíl v Epic Games má Tencent - vlastní 40 procent. Čínská společnost se rozhodla do firmy investovat již v roce 2012. Jak sami vidíte, vyplatilo se to.