Vedle vývoje několika velkých projektů, které CD Projekt RED včera oznámil, se pochlubil i dvěma významnými změnami.

Tou první je, že spoluzakladatel a jeden z generálních ředitelů Marcin Iwiński odstoupí ze své funkce, kterou zastával téměř 30 let. Iwiński do konce roku 2022 předá své povinnosti kolegům z představenstva a bude kandidovat na předsedu dozorčí rady.

„Je to pro mě důležitý okamžik. V CD Projektu pracuji téměř 30 let a byl jsem u toho, jak se z hrstky nadšených rebelů stala mezinárodně uznávaná vývojářská společnost, jež vytváří příběhová RPG, která milují miliony lidí po celém světě. Myslím, že v době, kdy jsme s Michalem Kicińskim firmu zakládali, by si ani jeden z nás nedokázal představit tuto neuvěřitelnou cestu, a to ani v těch nejdivočejších snech,“ nechal se slyšet Iwiński.

Iwiński hodlá zůstat významným akcionářem CD Projektu a nadále se aktivně a angažovaně podílet na podpoře představenstva v nové nevýkonné funkci. Dle něj mají všichni v plánu nadále vytvářet nejlepší příběhové hry na světě.

Druhá část novinky se také týká vedení. Konkrétně Paweła Saska, který byl hlavním quest designérem Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077, později se stal quest directorem Cyberpunku 2077. Teď dodělává první a poslední příběhové rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 (vyjde v roce 2023) a společně s hlavním týmem zodpovědným za Cyberpunkem 2077 se stěhuje do Bostonu, kde založí nové studio a společně budou budovat severoamerický tým a ve spolupráci s týmem z Vancouveru a vývojářů z Varšavy nám přinese další hru.

Další hrou bude plnohodnotné pokračování Cyberpunku 2077, pracovně ho označují jako projekt Orion. O něm ale zatím víme jen to, že hodlá dokázat úplnou sílu a potenciál univerza Cyberpunku. Ať už to znamená cokoliv.

Více o plánech CD Projektu RED jsme sepsali zde.