Fanoušci Vetřelce nadále čekají na hru v duchu skvělého hororového survivalu Alien Isolation od Creative Assembly a mezitím musejí trpět zprávy o zrušených projektech. K velmi nadějnému RPGčku Aliens: Crucible od Obsidian Entertainment se nyní přidala střílečka, kterou plánoval sám Cliff Bleszinski. Hlavní designér série Gears of War v rámci svého již zrušeného studia Boss Key Productions vedl debaty se společností Fox na téma střílečky ze světa Vetřelce.

Nově CliffyB prozradil, že mělo jít o střílečku z pohledu první osoby, která by nabídla vlastní příběh. Hra se měla odehrávat na Zemi a hrát jsme měli za dospělou Newt (Rebecca Jorden), kterou si všichni příznivci Vetřelce spojí jako desetiletou holčičku. Ve dvojce dokázala obelstít Vetřelce a přežít několik týdnů sama v opuštěné kolonii. Rebecce by radila živá Ellen Ripley, jež by podle CliffaB byla takovou Cortanou/Anyou.

Příběh nás měl zavést na Zem v době, kdy korporace Weyland-Yutani provádí testy na mimozemšťanech a vyzbrojuje je v tajném zařízení ve stylu Black Mesa z kultovního Half-Life. Jak jistě očekáváte, vetřelci by se z Weyland-Yutani dostali na svobodu a vypuklo by peklo na Zemi. Rebecce by pomáhal ještě robotický kamarád se jménem Casey.

Pokud vám přijde nápad zajímavý, tak rozhovory skončily poté, co Fox koupila společnost Disney. Bleszinski ještě prozradil, že nikdy nechtěl pracovat na značce někoho jiného, ale že měl dvě výjimky: Vetřelce a Transformers.

Boss Key Productions existovalo mezi roky 2014 a 2018. Cliff Bleszinski se svými zaměstnanci vytvořil arénovou hero střílečku LawBreakers, která si nedokázala získat potřebnou základnu hráčů. De facto zapadla a všechny hráče zajímal Overwatch od Blizzardu. Uvidíme, zda se CliffB k vývoji her v budoucnu vrátí.