Aktualizace: O víkendu to vypadalo, že majitelé Hitmana 2 na Steamu si budou muset koupit speciální Hitman 3 Access Pass, aby si v nejnovějším díle mohli zahrát obsah z druhého dílu. Oficiální oznámení od studia IO Interactive ale provázela silná kritika. Vývojáři nakonec otáčejí a hlásají, že bude k dispozici systém umožňující přenést mapy ze starších dílů do Hitman 3 na Epic Games Store.

Tento systém bude ale k dispozici později, nestihne se připravit na den vydání (20. 1. 2021). Nadále platí, že mapy z prvního dílu získáte zdarma v případě, že si Hitman 3 koupíte do deseti dnů od vydání.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

I přesto, že nám za pár dní vychází Hitman 3, určitě se najdou hráči, kteří si budou chtít zahrát druhý díl v samotné novince. Vývojáři z IO Interactive ale oznámili, že to nebude zadarmo. Přitom v minulosti ujišťovali, že to možné bude. Nyní došlo ke změně a pro přístup k obsahu z Hitman 2 bude nutné koupit Hitman 3 Access Pass.

Hlavní důvod je ten, že vývojáři mají na rok exkluzivní smlouvu s Epic Games Store a tam nikdy Hitman 2 nevyšel, proto si tuhle extra porci obsahu musíte koupit právě tam. Od 20. 1., kdy hra vychází, pak běží sleva 80 % speciálně na Access Pass, aktivní bude dva týdny. Až si ho zakoupíte, všechny věci z Hitmana 2 – to znamená oblečky a další – se rázem odemknou.

„Kvůli různým okolnostem, které se vymkly naší kontrole, chceme uznat, že tento proces se dost liší od našich původních plánů pro hráče na počítačích. Chceme se podělit o některé nápady, které jsme vytvořili, abychom zajistili šanci hráčům využívat nadále výhod World of Assassination,“ informují tvůrci.

V případě prvního dílu je situace odlišná. Hra byla nedávno k dispozici zdarma v Epic Games Store. Pokud jste si ji nepřidali, tak stačí si Hitman 3 koupit během prvních 10 dnů od uvedení na trh a získáte zdarma Hitman DLC i GOTY Edition Access Pass.

Za zmatky se omluvil také generální ředitel Epic Games Store. Tim Sweeney uvedl, že není jejich záměrem, aby si někdo, kdo vlastní hru na Steamu, musel stejný titul znovu koupit v Epic Games Store pro získání všech výhod. Společně s IO Interactive zkoumají možnosti.

S plešatým Agentem 47 se setkáme za velmi krátkou dobu, 20. 1. 2021 vychází finálový díl trilogie, který na pár let bude posledním ze série Hitman – IO Interactive se vrhnou na titul s licencí Jamese Bonda. Hitman 3 si užijeme na platformách PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendu Switch v rámci cloudové verze.