Již zítra se budete moci pustit do závěrečného dílu trilogie World of Assassination, která dovede další etapu Agenta 47 ke zdárnému konci. Zatímco my na recenzi pilně pracujeme již od včerejška, v zahraničí se ke hře dostali o něco dříve a internetem se začínají šířit první recenze, které v tuhle chvíli dělají z Hitman 3 nejlépe hodnocenou hru roku.

Ať už se podíváte na jakýkoliv herní magazín, nejčastěji se střetnete s hodnocením 9/10 a v některých případech narazíte i na plný počet. Když zavítáte na server Metacritic, zjistíte, že titul si v tuhle chvíli drží průměrné hodnocení 88/100. Což z tohoto dílu dělá vůbec ten nejlepší, co se hodnocení týče, v rámci celé Hitman série.

Přečtěte si také: Poslední trailer před vydáním hry Hitman 3

A co je na Hitman 3 vlastně tak unikátní, že to ohromilo celou herní scénu? Tak nejčastěji v recenzích narazíte na vychvalování skvělého level designu. Ten najdete na každé ze šesti map a dle recenzentů je těžké vybrat si jednoho favorita.

Přesto mezi nejvíce vyzdvihované lokality patří historické sídlo Dartmoor v Anglii a předměstí německého hlavního města Berlín. A to především z důvodu, že přichází s unikátním designem, který vás více dostane do příběhu celé hry. Anglický Dartmoor totiž nabídne řešení vraždy v roli soukromého očka, zatímco v Berlíně se střetnete s nepřátelskými agenty.

Recenzentům se také líbí o dost lépe zpracovaný příběh, který nyní nepůsobí jako pouhá výplň, místo toho je na něj kladen větší důraz, což značně prohlubuje zážitek ze hry. Mimo jiné je také zmiňována velká znovuhratelnost jednotlivých levelů. Ohledně minusů, tak mezi nimi nejčastěji narazíte na názor, že hra je relativně krátká, pokud nehodláte jednotlivé lokality procházet vícekrát.

Hitman 3 vychází již 20. 1. na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S. Ve stejný den dorazí cloud verze pro Nintendo Switch.