Za necelé dva měsíce, konkrétně 20. 1. 2022, tomu bude přesně rok, co vyšel Hitman 3. Zatím a také na nějakou dobu poslední díl známé série o nájemném vrahovi. Ačkoli si nyní už nezávislí vývojáři z IO Interactive chtějí od této série dát chvíli pauzu, o jejich poslední hru se velmi pečlivě starají.

V průběhu tohoto roku vyšla řada aktualizací, které přidaly nejen nové mechaniky, ale spoustu Escalation kontraktů, Elusive Targetů, nové výzvy, předměty a podobně. Ať už zcela bezplatně, nebo v případě například Seven Deadly Sins placeně.

Rok 2021 ale pomalu končí a vývojáři nyní oznámili, že se i příští rok můžeme těšit na celoroční podporu. Ta navíc přinese řadu dlouho očekávaných novinek. A není se čemu divit. Celá trilogie World of Assassination (tedy Hitman z roku 2016, Hitman 2 z roku 2018 a Hitman 3 z letošního roku) podle všeho přesáhla úctyhodných 50 milionů hráčů a Hitman 3 má být nejúspěšnějším titulem z celé série, která loni oslavila 20. výročí.

RAY TRACING PRO PC A VIRTUÁLNÍ REALITA

Jedna z hlavních novinek pro příští rok je konečně příchod slibovaného ray tracingu. Vypadá to, že alespoň zatím se podpory dočkají pouze majitelé PC verzí a zatím není zcela jasné, do jaké míry bude podpora fungovat. Dají se očekávat ray-tracované odlesky, ale uvidíme, zda dojde i na globální iluminaci a stíny.

Majitelé PCVR headsetů zase potěší, že se konečně dočkáme podpory virtuální reality i pro počítače. Tu si mohli užívat majitelé PlayStationu po celý rok a odehrát ve VR režimu celou World of Assassination trilogii. Nyní se dočkají i majitelé PC verzí a chybět samozřejmě nebude podpora pohybových ovladačů a podobně.

Na specifické detaily si ještě musíme počkat, ale odhaleny by měly být brzy.

ELUSIVE TARGET ARCADE

Další výraznou změnou je zcela nový herní režim nazvaný Elusive Target Arcade. Ani k němu bohužel není moc detailů, ale mělo by jít o mód, který nás hodí do „ultimátní Elusive Target výzvy měnící zavedená pravidla tohoto oblíbeného módu“. Dobrou zprávou je, že všechen obsah pro tento režim má být permanentní. Na rozdíl tedy od klasického Elusive Targets.

Další detaily mají přijít začátkem příštího roku, pravděpodobně tedy krátce před začátkem „Year 2“.

DALŠÍ NOVÝ OBSAH A NOVÁ MAPA?

Součástí celého Year 2 samozřejmě bude klasicky nový obsah, jak jej známe. Tedy nové Elusive Targets, Escalation kontrakty, nové vybavení, výzvy a podobně. Vypadá to ale, že si vývojář přichystali i překvapení v podobě zcela nové mapy/lokace, což málo kdo čekal.

Ale jak už je zvykem, i na detaily k ní si budeme muset nějakou dobu počkat. Přijít by ale měla v průběhu jara.