Dánské studio IO Interactive odložilo režim Freelancer pro Hitman 3. Na novinku s roguelike misemi si počkáme. Původně měl být singleplayerový mód dostupný na jaře, vývojáři ale potřebují více času a počítají s ním na druhou polovinu letošního roku. Tvůrci si to mohou dovolit díky komerčnímu úspěchu hry.

Agent 47, slavný zabiják s pleší a pořadovým číslem na lebce, se v režimu Freelancer vydává na řadu misí z úkrytu, který lze různě upravovat a vylepšovat. Půjde o řadu úkolů, které musíte splnit jeden po druhém, abyste se dostali do velkého finále s bossem. Pro úspěch ve speciálních misích je nutné strategické plánování.

„Hitman 3: Freelancer vnímáme jako další evoluci Hitmana a zcela nový způsob, jak se zapojit do světa a postav, které jsme vytvořili za posledních sedm let,“ stojí v prohlášení.

„S Hitmanem 3 jsme uzavřeli hlavní kampaň, ale svět má ještě mnoho co nabídnout a my jsme neměli pocit, že jsme s Agentem 47 v této trilogii dosáhli úplně všeho, co jsme chtěli.“

Čekání si budete moci zkrátit. 24. 5. vyjde nová aktualizace, která zahrne už dříve dostupné elusive targety a kontrakty. Pro hráče na PC bude nejdůležitější ray-tracing.

To hlavní dorazí v červenci, zcela nová mapa v podobě ostrova Ambrose. Příběhově je zasazena před události Hitmana 3, takže vyplňuje několik mezer v dějové linii trilogie World of Assassination. To může být pro fanoušky Hitmana lákavé.

V IO Interactive pracují také na hře s licencí Jamese Bonda, zatímco hlavní vývojář Hitmana 3 odešel do Cryteku, aby se podílel na Crysis 4.