Společnost Ubisoft se rozhodla svou úspěšnou budovatelskou real-time strategii Anno 1800 rozšířit z počítačů na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve vývoji je také verze pro cloudovou herní platformu Amazon Luna.

Studio Blue Byte přislíbilo, že více informací se o Anno 1800 Console Edition dozvíme na začátku příštího roku. Už v listopadu toho letošního proběhne technický test na PS5 a Xboxu Series X/S. Zájemci se mohou přihlásit zde.

Anno 1800 pro PC vyšlo v roce 2019 a jde o nejlépe prodávanou hru z této známé série.

„Postavte se do čela výpravy kolonizující pobřeží Jižní Ameriky, založte nádherná obchodní střediska, postavte metropole a ty nejmajestátnější lodě, které kdy vypluly na širý oceán. Poraďte si se všemi výzvami číhajícími hned za obzorem a vykujte svým úsilím silnou základnu, firmu a příběh jaký svět Anno ještě nezažil!“ uvádí tisková zpráva.

„Vítejte v 19. století, ve věku industrializace, diplomacie a objevu. Tyto časy, bohaté na technologické inovace, spiknutí a měnící se aliance, jsou ideálním prostředkem pro hraní v klasickém stylu Anno. Anno 1800 poskytuje hráčům mnoho příležitostí prokázat talent vládce – při vytváření obrovských metropolí, plánování efektivních logistických sítí, osídlování nového kontinentu, vysílání expedic do celého světa a dominanci v oblasti diplomacie, obchodu a války.“