Aktualizace: Nová grafika s hrdiny divize PlayStation Studios, kde je Sam Porter z Death Stranding, se objevila i na oficiálním japonském twitterovém účtu Hidea Kojimy a přiživila domněnky o nové akvizici Sony. Tvůrce série Metal Gear Solid raději vzkázal, že Kojima Productions bylo a bude nezávislé studio. Plus se omluvil za nedorozumnění.

PŮVODNÍ VERZE ČLÁNKU:

Představitelé Sony se netají touhou rozšířit PlayStation Studios o další schopný vývojový tým. Záměr japonské společnosti potvrzují také zahraniční novináři a insideři, kteří před časem avizovali, že nás brzy čeká velká novinka.

Touhle novinkou může být akvizice studia Kojima Productions, které se po neshodách s Konami stalo nezávislou firmou a ve spolupráci se Sony vytvořilo Death Stranding. Netypickou akční adventuru od tvůrce série Metal Gear dokonce pohání engine Decima od Guerrilla Games pod záštitou PlayStation Studios.

Akvizice Kojima Productions by dávala smysl po všech stránkách. Sony si vybírá týmy, s kterými dlouhodobě spolupracuje. A tohle vše nyní podporuje grafika hrdinů od PlayStation Studios. V její nové verzi se objevila nejen nová Aloy, Gran Turismo nebo MLB, ale překvapivě také Sam Porter z Death Stranding. Ten nahradil hlavního hrdinu pohádkového titulu Concrete Genie.

Další zajímavostí je, že Death Stranding bylo zařazeno mezi hry od PlayStation Studios na oficiálních stránkách. Tady je nutné upozornit, že už v traileru na Death Stranding Director's Cut bylo logo PlayStation Studios. Tak uvidíme.

Koncem minulého roku Hideo Kojima potvrdil, že má rozpracováno několik nových projektů. V rozhovoru pro japonský magazín Famitsu tvůrce Death Stranding a Metal Gear Solid zmínil „velký titul“ a „nový náročný projekt“.

V případě velkého titulu může jít o pokračování Death Stranding, zatímco nový může znamenat novou značku. Na to, zda tomu tak je, si budeme muset ještě počkat. Dříve se spekulovalo o Death Stranding 2 a záhadném projektu ve spolupráci s Microsoftem. Ten je údajně postaven na cloudové technologii.

Začátkem toho měsíce se Kojima Productions stěhovali a fanoušci vymýšleli bláznivé teorie, včetně toho, že japonské studio někdo koupil.

Nedávno jsme se také dozvěděli, že Kojima opět využívá technologie PlayStationu.