Hideo Kojima, tvůrce hitů Metal Gear Solid a Death Stranding, rád škádlí své fanoušky a naznačuje, co zrovna dělá. Teď se zdá, že v jednom ze svých tweetů naznačuje, že dokončil střih něčeho, co by mohl být nový trailer.

Jak fanoušci vědí, japonský tvůrce trailery ke svým hrám stříhá sám. V souvislosti s nadcházejícím Gamescomem se zdá pravděpodobné odhalení cloudového projektu ve spolupráci s Microsoftem. Podle uniklých informací se jedná o horor Overdose s herečkou Margaret Quelley, jež se objevila také v Death Stranding jako Mama.

Během letošní neE3 byl projekt využívající cloudové technologie oficiálně potvrzen. Kojima o něm řekl:

„Tohle je hra, kterou jsem vždycky chtěl udělat. Jedná se o zcela nový titul, který dosud nikdo nezažil ani neviděl. Dlouho jsem čekal na den, kdy na ní budu moci začít pracovat.“

Právě cloudová technologie mu má umožnit postavit se výzvě a vytvořit dosud nevídaný koncept.

Na konci roku 2021 japonský designér potvrdil vývoj dvou her. Jeden představil jako velký titul a druhý jako nový náročný projekt. Novým titulem je pravděpodobně pokračování Death Stranding, které nedávno prokecl herec Norman Reedus. Kojima mu uštědřil lekci. Druhý projekt sedí na novou značku.

Gamescom se koná od 24. do 28. 8. v německém Kolíně nad Rýnem. O den dříve proběhne Opening Night Live. Sony už dříve avizovala, že se Gamescomu nezúčastní. Dle spekulací chystá vlastní akci na září.

Na druhé fotce je vidět monitor, kde běží nejen program na střih videa, ale také prohlížeč Microsoft Edge.