Po úspěchu Death Stranding může být Hideo Kojima v klidu. Japonský videoherní designér, scénárista, režisér a producent po „rozvodu“ s Konami dokázal najít „útěchu“ u Sony a společně dali život „simulátoru pošťáka“ se zajímavým příběh a vztahující atmosférou. Nyní se Kojima začíná soustředit na budoucnost a přiznal se, že plánuje několik nových projektů. Jedním z nich je velká, finančně náročná hra. Současně by ale tvůrce série Metal Gear Solid rád vytvořil i menší tituly, které jsou méně náročné na finance i čas.

Co můžeme od Kojimy v následujících letech čekat? Pokud najde dostatek času, tak v jeho plánech je vytvoření epizodických her, stejně tak her, které vyjdou výhradně digitální cestou. Yoji Shinkawa, jenž se proslavil jako mech designér u Metal Gear, jako vedlejší projekt zmínil ještě mangu, na které by se rád v doprovodu Kojimy podílel.

V pětistránkovém rozhovoru v papírovém magazínu Famitsu najdeme další indicie. V další hře se mohou objevit mech zbraně, na které je Shinkawa expert. Zmíněny byly filmy. Kojima je přesvědčen o budoucím sloučení her a filmů, což by rád promítl i do svých budoucích her.

Hideo Kojima a Yoji Shinkawa

Připomeňme si slova Kojimy z předešlých měsíců. Producent a zakladatel Kojima Productions již několikrát řekl, že by jeho další hrou mohl být horor. Na něm již pracoval, jmenoval se Silent Hills, vydal dokonce demo P.T., ale pak odešel z Konami a titul byl zrušen. Takto by tedy mohl na svou předešlou práci alespoň mírně navázat a využít některé ze svých nápadů.

V poslední době se navíc čile spekuluje o nové značce od Sony. Podle informátora Emrea Kaya se nedávno rozběhl vývoj zbrusu nové hororové hry pro PlayStation 5. Pěkně to do sebe zapadá, ale prosím, berte tento odstavec jen jako spekulaci.

Závěrem rozhovoru se autoři vrátili k Death Stranding. Oba si jsou vědomi toho, že Death Stranding mnozí považují za divnou hru. Není ale o moc divnější než to, co vytvořili v minulosti. Ve skutečnosti by Kojima rád nabídl hráčům mnohem podivnější hry. Dokážete si to představit?

Death Stranding vyšel na konci minulého roku pro PlayStation 4 s českými titulky. Během letošního léta dorazí hra také na PC.