Hideo Kojima, slavný otec ságy Metal Gear Solid a nevšedního akčního dobrodružství Death Stranding, se objevil v přenosu dnešního Summer Game Festu, kde promluvil o tom, co chystá.

Kojima byl tajemný a řekl, že přemýšlím o tom, co bude hráče zajímat za pět let. Při tom dvakrát zmínil drastickou změnu, k níž došlo po katastrofě 11. 9. 2001. Stejnou změnu chce v budoucnu způsobit ve videoherním světě.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

11. 9. 2001, koordinovaný teroristický útok s nárazem letadel do Světového obchodního centra v New Yorku, poznamenal životy nás všech. Od té doby se toho hodně změnilo, tak jsem opravdu zvědav, co touto změnou ve videoherním světě myslí Hideo Kojima.

Než se dozvíme více. Přichází na řadu Death Stranding pro PlayStation 5 v Director's Cut edici. Datum vydání odhaleno nebylo - pouze brzy, ale za pár týdnů bychom se měli dozvědět další informace.

Teaser naznačil pokračování příběhu hlavního hrdiny Sama Portera Bridgese v nebezpečném světě. Při tom dal vzpomenout na Metal Gear Solid - když se schoval do krabice.