Už jsme si zvykli, že nám tvůrci stavebnice Lego tu a tam nabídnou nějakou sadu inspirovanou videoherními světy a tituly, mezi které patří Minecraft, Overwatch, Mario, Horizon nebo Sonic. Po světě se však vyrábí celá řada s Legem kompatibilních klonů, jejichž výrobci si tu a tam také chtějí z tohoto zvláštního koláče ukousnout svůj díl.

Před pár lety jste si tak mohli i u nás koupit stavebnice inspirované českým středověkým RPG Kingdom Come: Deliverance od Warhorse Studios, pod nimiž jsou podepsány firmy BlueBrixx a Xingbao. A pak je tu také kanadská společnost Mega Brands, dříve známá jako Mega Bloks, jež herním fanouškům v minulosti nabídla stavebnice využívající značky Halo nebo Pokémon, dostupné v rámci značky Mega Construx. A tak by nás nejspíš nemělo příliš překvapovat, že konečně došlo i na Zaklínače.

Polské studio CD Projekt RED na sociálních sítích odhalilo speciální sadu, díky níž si budete moci postavit souboj Geralta s opeřeným gryfem, který je zjevně inspirovaný úvodem RPG Zaklínač 3: Divoký hon z roku 2015. To se už za několik týdnů, konkrétně 14. prosince/decembra, dočká dlouho očekávané next-gen aktualizace pro PC, PS5 a Xbox Series X|S, a tak lze předpokládat, že i chystaná stavebnice je součást mánie spojené s novou verzí posledního herního dobrodružství Geralta z Rivie.

Sada podle všeho kromě gryfa a figurky Geralta, jejíž design má na rozdíl od samotných kostek k Legu dost daleko a jež je vybavena mečem a lektvarem, obsahuje také budovu kovárny. Ta je pro změnu obohacena o svítící prvky a fanoušci nejspíš postřehnou i vyobrazení kardinála červeného, který je součástí loga CD Projektu RED, na vývěsním štítu.

K vydání sběratelské sady inspirované herním Zaklínačem by mělo dojít brzy. Někoho nejspíš může mrzet, že se nápadu nechytlo samo Lego, které je pro mnohé fanoušky a sběratele stále nejžádanějším a nejdůvěryhodnějším výrobcem. Je ale třeba mít na paměti, že značka proslulá otevřeným vyobrazením násilí či nahoty zkrátka není něco, po čem by společnost jako Lego chtěla ihned skočit. Mega je zjevně přístupnější, a tak nás čeká další bizarní sběratelský artikl, u něhož si nejsme tak úplně jistí, pro koho je vlastně určený.