Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- INDIAN si pro vás připravil 30denní herní výzvu, která byla včera odstartována na Instagramu. Přidáte se? Obrázek je možné stáhnout zde.

- Společnost Riot Games, která vytvořila League of Legends, koupila Hypixel Studios, kteří pracují na své první hře. Jmenuje se Hytale a její vydání se očekává v roce 2021. Má jít o dobrodružný sandbox.

- Pokud toužíte po průzkumu Pandory, tak po dobu jednoho týdne si můžete v rámci Steamu a Xboxu One bezplatně zahrát komiksovou střílečku Borderlands: GOTY Edition. Trial verze zahrnuje přístup k veškerému obsahu a dostupná je do 22. 4. na Xboxu One a do 23. 4. na Steamu.

- Fanoušci The Last of Us Part II pozor, vaše očekávaná hra má vlastní pivo. Pivovar Boulevard Brewing připravil limitovanou edici svého piva Boulevard Space Camper Cosmic IPA pro věrné fanoušky Ellie a Joela. Kupující dokonce mají šanci vyhrát PlayStation 4 Pro. Vypadá to, že nabídka je určena zejména pro USA.

- Konami je nuceno odložit rozšíření UEFA EURO 2020 pro PES 2020. Velká bezplatná aktualizace měla vyjít 30. 4., ale z důvodu koronaviru Covid-19 byla odložena na neurčito. Konami také potvrdilo, že se dva zaměstnanci v ústředí společnosti nakazili koronavirem - od 8. 4. pracují všichni zaměstnanci ze svých domovů.

- Další bezplatnou hrou na Epic Games Store je bláznivá open-world akce Just Cause 4, která sice není tak dobrá, ale třeba nabídku někteří z vás ocení. Společně s tímto titulem je do 23. 4. zdarma Wheels of Aurelia. Poté bude For the King.

- Na internetu se objevila limitovaná edice Xboxu One X v designu Cyberpunku 2077, včetně ovladače. Microsoft ale zatím žádnou takovou edici neoznámil.

- PS4 má firmware verze 7.50. Nepřidává ale žádné novinky, jde pouze o optimalizaci a zvýšení výkonu konzole.

- Multiplayerový survival horor Dead by Daylight vyšel pro Android a iOS. Hra je free-to-play.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: