I když se na herní sérii Brothers in Arms od Gearboxu každým dnem více a více zapomíná, vypadá to, že v očích některých stále žije. Výkonný ředitel a spoluzakladatel Gearboxu Randy Pitchford se spojil se Scottem Rosenbaumem, který bude fungovat jako showrunner a výkonný producent nadcházející televizní adaptace této akční série odehrávající se za druhé světové války, jak exkluzivně potvrzuje Hollywood Reporter.

Scott Rosenbaum již v minulosti figuroval jako výkonný producent seriálů Chuck, Gang Related nebo Queen of the South. Producenty také mají být Jean-Julien Baronnet (Assassin's Creed film), Richard Whelan (Bratrstvo neohrožených/Pacifik) a Sean Haran z Gearboxu.

Prozatím se k projektu nepřihlásila žádná stanice, na rozdíl třeba od adaptace herního thrilleru The Last of Us, který si vzal gigant HBO. I přesto víme několik informací, díky nimž si můžete určit, zda se můžete na seriál těšit nebo ne.

První série se má blízce inspirovat reálnými událostmi druhé světové války, přičemž se pilotní epizoda úzce zaměří na tehdy tajnou Operaci Tiger. Ta měla za cíl trénovat britská a americká vojska na bitvu o Normandii, ale skončila katastrofou.

Příběh, který jsme se rozhodli použít, nikdy nebyl dramatizovaný pro televizi. Téměř 800 vojáků bylo zabito a muselo to být zatajeno, protože se Spojenci připravovali na skutečné vylodění v Normandii,” prozradil Rosenbaum. Příběh se pak bude točit kolem skupiny osmi mužů, kteří se snaží vysvobodit jejich plukovníka předtím, než se nepřátelé z Osy dozví o plánech pro Den D.

Chybět by přitom neměly ani historické postavy z obou stran konfliktu s tím, že se má seriál věnovat právě i německým vojákům a civilistům.

I tak je ale důležité zmínit, že seriál zatím není v produkci. Stále se hledají režiséři a ambiciózní stanice, které by sdílely nápady samotného seriálu.

Gearbox má nad projektem plnou kreativní kontrolu, protože vědí, co přesně hráči očekávají. Ale také chceme do seriálu přinést něco nového, něco, co ve hrách nenajdete a tím přilákat i nehráče,” dodal Jean-Julien Baronnet na závěr.