Jste fanoušky „handheld" hraní na svém Nintendu Switch? Pravděpodobně by vás mohla zajímat tato nová kampaň na Kickstarteru. Jedná se o netradiční modulární pouzdro G-Case. Pro Switch jde o tzv. „all-in-one“ pouzdro, díky kterému hraní v ruce může být pohodlnější.

Kromě dostatečné ochrany zadní strany samotné konzole obsahuje pouzdro G-Case baterii o kapacitě 5000 mAh. Díky ní můžete prodloužit samotné hraní až o 5 hodin, případně máte možnost baterii odpojit a použít ji k nabíjení jiných zařízení, například mobilního telefonu či tabletu.

Aby se docílilo co nejnižšího počtu věcí, které přenášíte, tak pouzdro obsahuje také dva sloty na karty se hrou. Slot se nachází na každé straně pouzder s rukojetí, takže celkem si s sebou můžete vzít až tři hry. G-Case také umožňuje odpojit pouzdro a samotné Joy-Cony od Switche. Přidaná možnost spojení ovladačů do gripu dohromady je podobná té originální od Nintenda. Jednotlivé rukojeti gripu jsou vyměnitelné za tři velikosti, takže si sami vyberete, jaká velikost vám bude vyhovovat.

Některé ze zajímavějších funkcí na G-Case zahrnují jeden model, který disponuje připojením prostřednictvím Bluetooth. I když Switch již má vestavěný Bluetooth, je zde občas problém se samotnou latencí. Plenbo tvrdí, že Bluetooth s verzí 5.0 pouzdru G-Case umožní hladší spojení mezi konzolí a bezdrátovými sluchátky se zvukovou latencí maximálně 40 milisekund. Switch má Bluetooth verzi 4.1. V pouzdru je také integrovaný stojánek, ale ten spíše uvítají majitelé starší verze Switche. U OLED verze došlo ke kompletní změně samotného vyklápěcího stojánku, takže ti to moc neocení.

Výrobce představil i další položky, ty se týkají doplňků, které doplňují samotné pouzdro. Jde o přepravní pouzdro a adaptér bezdrátového ovladače. Ten je navržen pro PC, Android TV box a Switch kompatibilní s jinými zařízeními, jako je třeba PlayStation 5.

Bezdrátový adaptér pro ovladače

Dalším doplňkem je dokovací stanice a nabíječka v jednom - OneDock. Ta obsahuje jeden port USB-C, USB-A a HDMI 2.0 a umožňuje připojit Switch k televizoru bez originální dokovací stanice.

OneDock - představení funkcí

Posledním doplňkem je cestovní obal pro pouzdro se Switchem. Do něj mimo jiné uskladníte jak adaptér a OneDock, tak i dalších až 10 her na kartě, HDMI kabel, záložní baterii a USB kabel.

CENY STARTUJÍ OD 1700,-

Za samotné herní pouzdro G-Case zaplatíte v přepočtu cca. 1727,- Kč (79 amerických dolarů). Pokud byste si přáli kompletní balení se vším všudy, tak si připravte cca. necelých 3700,- Kč (169 amerických dolarů). Kampaň na Kickstarteru začala 11. ledna s požadovaným cílem na vybranou částku 50 tisíc amerických dolarů. K této hranici se kampaň dostala už hodinu od jejího spuštění. Aktuálně atakovala milník 250 tisíc amerických dolarů a jelikož do jejího konce zbývá ještě 44 dnů. Lze tedy očekávat, že se hravě dostane k metě půl miliónu dolarů.

ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE

Pravděpodobně největšími nevýhody pouzdra bude nejen váha - 370 g s baterií/250 g bez baterie. OneDock disponuje váhou 94 gramů a adapter 10 gramů. V neposlední řadě cestovní obal pro pouzdro je také menší cvalík - 400 gramů. Když to spočítáte všechno dohromady, tak spolu se Switchem se dostanete na váhu kolem 1,2 kg a to už je znát. Hlavně, když vám to třeba zabere takřka všechno místo v batohu.

Kampaň najdete zde.