Některé zahraniční obchody nedodržely embargo a začaly Resident Evil Village prodávat dříve. Hra se dostala do rukou některým hráčům, kteří na internet umisťují spoilery a další informace. My se zaměříme na herní dobu.

Už dříve se tvrdilo, že nový díl je delší než Resident Evil 7, Resident Evil 2 a Resident Evil 3. Nyní to máme potvrzené. Jeden hráč viděl závěrečné titulky v Resident Evil Village za 13 hodin a 30 minut. Druhý za 15 hodin a 30 minut.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: Za problémy můžou přehnané ambice a odlišnosti se Zaklínačem

Resident Evil 7 hráči většinou dohrají za 9,5 hodiny, remake druhého dílu za 8 hodin a předělávku toho třetího dokonce za 6 hodin. Potvrdily se tak dřívější informace. Je ale vhodné dodat, že Resident Evil 4 nabídl dobrodružství na 16 hodin a Resident Evil 6 až na 21,5 hodiny.

Capcom má v plánu Resident Evil Village obohatit o samostatný multiplayer. Ten ale nebude dostupný zároveň s novou hororovou akcí. Členové programu Resident Evil Ambassador Program obdrželi e-maily o tom, že Resident Evil Re:Verse byl odložen na letošní léto.

Přečtěte si také: Capcom odemkne finální demo Resident Evil Village na delší dobu

Resident Evil Re:Verse je přichystán v rámci oslav 25. výročí série a postaví proti sobě oblíbené postavy z celé franšízy. Jakmile jste ale poraženi, tak se proměníte na biologickou zbraň a můžete se svým nepřátelům pomstít. Deathmatch zápasy mají trvat zhruba pět minut.

U Resident Evil Village nesmíme zapomenout ještě na The Mercenaries. Ve speciálním režimu na nás čekají hordy nepřátel a mnohem dynamičtější akce. Budete bojovat s většími skupinami nepřátel, často střílet a vylepšovat si zbraně. Ethan má v tomto módu k dispozici speciální upgrady, například můžete aktivovat schopnosti pro zvýšení rychlosti pohybu, poškození zbraněmi, lepší brnění atd. Ve vesnici najdete obchodníka se zbraněmi, municí a vybavením.

Resident Evil Village vyjde 7. 5. na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Google Stadia a PC přes Steam. Na stejné platformy míří Resident Evil Re:Verse.