Na konci včerejšího teaseru na film Jan Žižka se objevila informace, která vyvolala řadu spekulací. Film s hollywoodským obsazením bude vytvořen také jako hra pro konzole a PC. Kdo ale na takovém projektu pracuje?

Většinu napadlo Warhorse Studios, autoři Kingdom Come: Deliverance mají se středověkem zkušenosti a příběh Jana Žižky by zapadl do konceptu jedničky z roku 2018.

Herní adaptace historického dramatického filmu Jan Žižka od režiséra Petra Jákla ale byla představena už dříve, jen se na to zapomnělo. Pracuje na ní slovenské nezávislé studio Cypronia, které vytvořilo Cube Life, dříve povedenou strategii State of War.

Hra se jmenuje Medieval (podle anglického názvu filmu) a půjde o akční adventuru z pohledu třetí osoby s RPG prvky. Více toho v současné době bohužel nevíme. Zdá se ale, že je ambiciózní.

V rámci propagace filmu Jan Žižka vyjde ještě AR hra od studia More.is.More pro Android a iOS. V té budete muset chodit ven podobně jako v Pokémon GO a mimo jiné nabídce boj. Ten ukazuje krátké video:

Premiéra nejdražšího českého filmu s rozpočtem asi 500 milionů korun je stanovena na 8. 9. letošního roku. Očekáváme, že v té době vyjde minimálně AR hra. Otázkou je, zda v podobném termínu můžeme počítat i s náročnějším projektem pro PC a konzole.

Podle našich informací se ve Warhorse Studios věnují pokračování Kingdom Come: Deliverance.