Herec Henry Cavill už dávno není známý jen jako filmový Superman od Zacka Snydera. V posledních letech se naopak profiluje jako velký příznivec herního světa a „nerdovské“ kultury vůbec, což dokazuje třeba jeho zájem o Warhammer, účast v instruktážním videu zaměřeném na stavbu PC nebo role Geralta z Rivie v seriálovém Zaklínači od Netflixu. Ten sice s herní trilogií od studia CD Projekt RED nemá nic společného (někdo by jistě řekl, že naštěstí), ale původně se mluvilo o tom, že měl Cavill velký zájem o roli mimo jiné díky tomu, že si oblíbil hry. A jak se zdá, dříve či později by mohl být spojován s další výraznou, primárně videoherní značkou.

Cavill na Instagramu zveřejnil zajímavou fotografii, na níž je mimo jiné vidět rozostřený text na papíře. „Tajný projekt? Nebo jen hrst papírů s náhodnými slovy... asi si budete muset počkat a uvidíte,“ láká seriálový Geralt v popisku fotografie. Netrvalo přitom dlouho a fanouškům se s pomocí příslušného software podařilo text rozluštit, na což upozornil například server PC Gamer. Ukázalo se, že obsahuje jména jako Cerberus, Geth nebo Tali'Zorah. Zkrátka a dobře se jedná o text související se sérií Mass Effect, konkrétně o úryvek popisující události herního Mass Effectu 3 na planetě Rannoch, domovském světě kvarianů.

Nyní samozřejmě zbývá otázka, proč má Henry Cavill v rukou popis událostí Mass Effectu 3. O náhodná slova na papíře zcela očividně nejde, takže zbývá onen tajný projekt. Je možné, že se chystá seriálový Mass Effect? Netflix má zjevně čím dál větší zájem o série vycházející z herního světa, jak dokazuje například nedávné odhalení projektu Dota: Dragon Blood, takže by to určitě dávalo smysl. Nebo že by se jednalo o nějaký knižní počin, který Cavill namluví ve formě audioknihy? Kdo ví.

Přečtěte si také: Remasterovanou trilogii Mass Effect si zahrajeme 14. května

V úvahu připadá také účast Cavilla na marketingu chystaného remasteru původní herní trilogie. Mass Effect: Legendary Edition podle všeho nový obsah nenabídne, takže zapojení Cavilla přímo do remasterovaného Mass Effectu 3 je velmi nepravděpodobné. V EA by ale určitě dokázali vymyslet nejeden způsob, jak známého herce uplatnit alespoň v rámci propagace, například rolí v nějakém cinematic traileru. Nezbývá tedy než čekat a spekulovat. A doufat, že jen Henry Cavill neměl potřebu si z fanoušků Mass Effectu pořádně vystřelit.