Fire festival nebo v HS také svátek Ragnarose není v dějinách hry nic nového, ale Blizzard si řekl, proč to letos tak trochu nezpestřit. Přihází FIRE FEST-E.V.I.L.

Svátek má své kořeny, jak už asi celá hra, ve světě Warcraftu, kde hráči slaví příchod léta. Svátek se do hry HS dostal již v minulých letech a rozhodně patří k největším eventům, co ve hře najdeme, i když ono na výběr jich zase tolik není. Blizzard se to rozhodl ukázat tak trošku jinak a ve světě kartiček se tady vlastně oslavuje Ragnaros, pán ohně. 

Letos se to ale Blizzard rozhodl udělat mnohem zajímavější a místo klasických oslav Ragnarose využívá padouchů, kteří, jak se zná, budou hlavní náplní celého letošního roku Draka. Celá organizace si nechává říkat E.V.I.L. a jedná se o všechny hlavní padouchy z naší oblíbené karetní hry. A nejenom že nám přináší nový a vtipný příběh do kartiček a k tomu jeden povedený trailer, jak už je u Blizzardu zvykem, ale zároveň s ním i spousty novinek. Na co se během novinek můžeme těšit, není zrovna málo, tak si to pojďme nějak shrnout. 

Celý event je rozdělený do 3 týdnů. V každém jednom týdnu se můžeme dočkat speciálního Tavern Brawlu se speciálními odměnami.

První týden nám začíná již dneska otevřením příběhového tavern brawlu v podobě dungeon runu. Vaším cílem bude se chopit jednoho z padouchů a rozdat si to tváří v tvář elementálům z Blackrocks, do které právě vaše loď narazila. Bude se jednat o run proti 8 bossům, kde si postupně skládáte vlastní balíček. Odměna je jasná: první je za poražení 4 bossů. Jedná se o nový balíček do Saviors of Uldum, neboli do naší nový expanze co nás již za necelý měsíc už čeká. Otevřít půjde sice až po vydání expanze, ale proč si pomalu na nový karty nezačít šetřit. Druhou odměnou bude poražení všech 8 bossů a dokončení jednoho runu. Odměna je tady mnohem lákavější - Card back od Ragnarose

Zároveň tady taky půjde o čas. Čím rychleji se vám podaří zdolat všech 8 bossů, tím lepší odměnu dostanete. Jedná se pokoření jedné hodiny, kde za odměnu na vás čeká jedna commen golden karta, a potom o pokoření 40 min. kde pak na vás čeká jedna Rare golden karta.

Druhý týden bude systém tavern brawlu dosti podobný, ale s tím rozdílem, že nám do hry přijde a budeme hrát za Arch-Villainous. První odměna i úkol nám zůstaly, ale druhý momentálně bude dokončení všech 8 bossů s odměnou jedné Golden commen karty

Avšak u třetího brawlu opustíme single player a vrhneme se opět proti hráčům. Systém bude jednoduchý. Dostanete random deck a vyhrajte. Ale pokud se vám to nepodaří, tak další hru budete hrát s kartami hráče, co vás minulou hru porazil, což zní dosti zajímavě.Tímto brawlem bude festival ukončen. 

To ale ovšem není všechno. Zároveň nám dal Blizzard takovou malou motivaci na procházení dungeonu v prvních dvou týdnech. Systém bude na bázi "spolupráce" kdy se započítává každý poražený boss a čím více jich porazíme, odměna nás hráče nemine. Během dungeon runu a díky postupu lze dojít k odhalení 4 nových karet a z toho jedné legendární. 

Je potřeba společně porazit dohromady 25 milionů bossů. Zní to jako ohromné číslo, ale nesmíme zapomenout, že komunita kolem HS stále není malá a denně hru hrají přes miliony hráčů, takže i kdyby každý měl aspoň porazit oněch 8 bossů na zdolání hory, tak by to mohlo stačit. Vždy padne jedna karta za splnění 25 % poražených bossů z celkového čísla.

Zároveň ode dne spuštění eventu máme ještě dvě změny až do konce. Jednou z nich jsou legendární questy. Ty budou jako běžné questy přibývat po jednou každý nový den. Součástí odměn za questy budou jak balíčky, tak hromady zlata. V období eventu nám tak nahradí normální questy, na které jsme zvyklí. Ale pozor, pokud máte aktivní 3 questy, tak je vám to nenahradí, dokud je nesplníte a nezbavíte se jich. 

Druhou zajímavou změnou, nebo spíš naprostou novinkou, je Raid. Ano, Raid jako z WoW, kde se hromada lidí snaží porazit jednoho bosse. A ani u Hs tomu nebude jinak. Naším bossem bude sám Ragnaros, jehož spánek rušíme. Event je dělaný pro fireside gatherings, v němž se spojíte se svými přáteli nebo náhodnými lidmi na domluveném místě a hrajete kartičky. V tomto raidu půjde o poražení Ragnarose který bude mít 15 000 životů, což není málo. Vy se ale chopíte opět záporáků a společnými silami se budete snažit pána ohně porazit. Odměnou bude 500 poražených bossů do celkové výzvy. 

To by měly být všechny novinky, co se týče nového eventu do Hearthstonu. Změn je hodně a jde vidět, že Blizzard se opravdu snaží a rád by nalákal staré hráče zpět na bitevní pole kartiček. No a kdy se můžeme na event vlastně těšit? Je to již dnes v 19:00 našeho času a potrvá až do 31.7.