Autoři Strategic Mind: Blitzkrieg a Panzer Strategy oznámili rychlou tahovou strategii z druhé světové války, která pokrývá bitvu o Normandii ve třech dějových kampaních a řadě skirmish bitev.

Vývojáři tvrdí, že taktika je v Headquarters World War 2 stejně důležitá jako dovednost velet armádě. Ve hře se ocitnete na obou stranách války a budete bojovat v Evropě z pohledu USA, Velké Británie nebo Německa.

„Šturmujte bunkry, obsazujte domy, vyhrávejte tankové souboje. Vyberte si stranu, zformujte své síly, přidělte hrdiny, zvyšujte úroveň svých jednotek a využívejte schopnosti velitelství k překonání nepřítele,“ láká tisková zpráva.

Všechny jednotky a scénáře měly být vytvořeny s velkým důrazem na detail v Unreal Enginu 4. Výsledkem je prý velmi realistický vizuální styl. Realistický má být také bojový systém, který zahrnuje lokální poškození. Každý tank je poškozen v závislosti na své pozici, přičemž pancíř se ničí v závislosti na vzdálenosti, úhlu a síle střely vypálené nepřítelem.

K hernímu zážitku přispívají také ploty a překážky (přírodní nebo architektonické), které podporují neustále se měnící přístup k úkolům, jež jsou před vámi, a scénáře plné vraků vozidel a trosek budov, které překážejí v cestě na několika úrovních převýšení terénu.

Aby toho nebylo málo, tak o vaše vojáky je třeba se starat a každá jednotka má posádku, kterou budete muset spravovat, aby zůstala bojeschopná. Například tank, který přijde o střelce, bude mít menší útok, zatímco ztráta řidiče bude mít za následek postih k pohyblivosti.

Kromě tří příběhových větví kampaně (každá s 9 operacemi) je k dispozici také režim Skirmish (6 map) spojený s multiplayerem pro 4 hráče. Ten nabízí různé možnosti a parametry konfigurace bitev. Radost hráčům jistě udělá přítomnost editoru map.

Headquarters: World War 2 dorazí v roce 2022 na PC.