Po roce vývoje odhalil Eric „ConcernedApe“ Barone novou hru. Tvůrce úspěšného Stardew Valley se drží stejného stylu. V Haunted Chocolatier se také přestěhujete do nového města, abyste vyzkoušeli jiný způsob života, ale místo farmy převezmete místní továrnu na čokoládu a obchod. Obojí se nachází uvnitř strašidelného hradu.

„Čokoláda představuje to, co je rozkošné. Strašidelný zámek představuje kouzlo neznáma. Duchové jsou otisk minulosti. Všechny tyto věci jsou důležité,“ řekl Barone při představení svého nového titulu.

Haunted Chocolatier má stejný výtvarný styl jako Stardew Valley. Dobrodružství v pixelové grafice má být ale tentokrát v mnoha ohledech jiné, zatímco v jiných podobné s předchozím projektem. Z traileru se zdá, že se hra odehrává ve větším městě s více postavami.

Na hráče mimo jiné čeká sbírání ingrediencí a boj s příšerami v divočině, aby se mohl vrátit domů a uvařit lahodnou čokoládu. Tu bude poté prodávat v obchodě, v němž straší. Součástí je samozřejmě průzkum tajemného hradu.

Haunted Chocolatier se bude nadále vyvíjet, ale hlavní smyčka hry zahrnuje sběr ingrediencí, výrobu čokolády a její prodej. Podle Baroneho byl Stardew Valley převážně přízemní zážitek, v Haunted Chocolatier chce prozkoumat více fantasy prvků, které nás zavedou za hranice všednosti.

Vývoj se nachází v rané fázi, Barone ještě nechce mluvit o platformách a datu vydání. Určitě můžeme počítat s PC verzí a později s dalšími platformami. V současné době není připraven potvrdit, případně vyvrátit, zda se Haunted Chocolatier odehrává se stejném světě jako Stardew Valley, které prodalo přes 10 milionů kusů.

Nahoře první trailer na Haunted Chocolatier a tady dole screenshoty: