Americký nadnárodní konglomerát s hračkami, deskovými hrami a seriály se rozhodl vytvářet vlastní videohry s vyšším rozpočtem. Dříve vznikaly zejména adaptace slavných značek, které měly ale nižší rozpočet.

Nové studio sídlí v Raleigh-Durhamu v Severní Karolíně a spadá pod divizi Wizards of the Coast, která stojí za hrami Magic: The Gathering a Dungeons & Dragons. Tým se začal formovat již dříve, zaměřuje se na hry pro konzole a PC a mají za ním stát veteráni herního průmyslu, kteří přišli z velkých studií jako WB Games a zkušenosti mají z vývoje AAA sérií Hitman a Batman: Arkham.

Produkty Hasbra jsou od Transformers a G. I. Joe přes Power Rangers až po My Little Pony. Už v únoru letošního roku společnost oznámila, že chystá novou hru ze světa Transformers. Nové studio by mělo být součástí této dohody, ale podle nejnovějších inzerátů se zaměřuje na akční adventuru z pohledu třetí osoby s vojáky G. I. Joe. Využívat má Unreal Engine.

Generální ředitel Wizards of the Coast, Chris Cocks, k oznámení nového studia dodal, že Hasbro otevřelo tuto divizi a studio, aby s vlastním interním týmem uspokojilo poptávku na videoherním trhu. V budoucnu se přesvědčíme o tom, jak vážně to Hasbro myslí.

Připomeňme, že svět G. I. Joe tvoří nejen v Americe populární vojáčci, ale také komiksy, filmy, animované seriály a mobilní hra.