Akční RPG titul Hogwarts Legacy pro PC a konzole nebude jedinou novou hrou ze světa Harryho Pottera. Do školy čar a kouzel v Bradavicích se podíváme ještě ve speciálním mobilním projektu Harry Potter: Magic Awakened.

Nejde o úplnou novinku. Tahle sběratelská karetní hra s prvky MMO a RPG od studia NetEase a Portkey Games je od září minulého roku dostupná v Číně, na Tchaj-wanu a v Hongkongu. Nyní ale společnost Warner Bros. Games oznámila, že během letošního roku se dostane také do Evropy a Ameriky pro majitele chytrých telefonů a tabletů s operačními systémy Android a iOS. Bude free-to-play.

Do známého prostředí Bradavické školy, včetně velkého sálu, temných chodeb, tříd nebo Zapovězeného lesa, se dostanete deset let po porážce Voldemorta v kůži studenta nebo studentky prvního ročníku. Svého hrdinu nebo hrdinku si vytvoříte podle svých představ a samozřejmě si vyberete i hůlku a létající koště. S hůlkou budete moci provádět nejrůznější kouzla a pomocí více než 80 karet, které lze postupně vylepšovat, bojovat v PvP i PvE soubojích.

Je pouze na vás, jak své dobrodružství v Bradavicích pojmete. Můžete se učit nová mocná kouzla a čáry od Aguamenti po Wingardium Leviosa, vařit lektvary, zdokonalovat se v obraně proti černé magii, bojovat s drakem a příšerami, vyvolávat tvory jako je jednorožec, cornwallský skřítek a fénix, stát se nejlepším hráčem legendárního famfrpálu, zaměřit se na mocné artefakty nebo hledat stopy a vyřešit záhady ukryté hluboko v Bradavicích i mimo ně. Do toho všeho na vás čekají vyučovací hodiny, souboje jeden na jednoho a dva na dva a kooperativní výzvy. V těchto případech bude rozhodovat strategický výběr karet a týmová souhra.

Chybět nebudou známé a oblíbené postavy. Při svých cestách potkáte například Hagrida, Harryho i Herminou, stejně tak se seznámíte s novými společníky.

Velkým lákadlem pro fanoušky je Kniha beze jména. Zahrát si můžete za Harryho, Hermionu a další postavy a prožít oblíbené momenty z příběhů o Harrym Potterovi. Chybět nemůže Ohnivý pohár a souboj s ostatními šampiony, stejně tak nejrůznější tréninky a samozřejmě ples a ohňostroj, při němž můžete létat na koštěti kolem Bradavic a sledovat barevnou show.

Vývojáři tvrdí, že Harry Potter: Magic Awakened přináší pohlcující herní zážitek, který se vymyká tradičním CCG hrám a karetním bitvám. Hrát můžete s přáteli nebo sami, užívat si PvP zápasy nebo kooperativní akce, sbírat předměty, upravovat svého hrdinu/hrdinku... Zkrátka si užívat nespočet aktivit.

Pokud vás Harry Potter: Magic Awakened zaujal, tak se můžete na Google Play nebo oficiálních stránkách předběžně zaregistrovat. Brzy by stejná možnost měla být na App Store.

Nestačí vám oficiální trailer úplně nahoře? Pak se můžete podívat na gameplay z čínské verze od hráčů: