Opět si můžeme oddechnout a prohlásit, že nedojde na další odklad. České studio Amanita Design nás v minulosti ujišťovalo, že po odkladu z letošního jara se dočkáme novinky jménem Happy Game ještě během podzimu. Nově tu máme i konkrétní datum vydání a světe div se, hra je blíž, než se nejspíš dalo čekat.

Happy Game, projekt vznikající v režii Jaromíra Plachého, otce her Botanicula nebo Chuchel, vyjde ve verzi pro PC (Steam) a Switch už 28. října/októbra 2021. Tedy ode dneška přesně za týden. Zatím tu máme launch trailer, který je zhruba stejně veselý jako samotná Happy Game. Zkrátka a dobře zajímavým způsobem ukazuje, co nás vlastně za týden čeká.

Jak bývá v případě her od Amanity zvykem, minimálně na Steamu se příští týden objeví v prodeji nejen samotná hra, ale také DLC, které fanouškům nabídne soundtrack od skupiny DVA a obsáhlý digitální artbook. Happy Game bude na obou platformách stát přibližně 13 amerických dolarů, na informace o ceně bonusového DLC si ale ještě budeme muset počkat.