Ve studiu Hangar 13 došlo k velké změně. Se studiem se rozloučil dosavadní šéf a zakladatel Haden Blackman, který opouští rovněž společnost 2K Games.

Blackman měl za podpory 2K Games vybudovat úspěšné studio s pobočkami po celém světě, které bude pracovat nejen na známé sérii Mafia. Hned první projekt ale nevyšel podle představ, Mafia 3 moc nezapůsobila a další projekty byly zrušeny. Za sedm let tak vyšla pouze Mafia 3 a definitivní edice legendární první Mafie. Remaster Mafie 2 totiž měl na starost tým z d3t.

Haden Blackman byl v minulosti kreativním ředitelem v LucasArts a mimo jiné vedl vývoj masivně multiplayerového RPG Star Wars: Galaxies a Star Wars: The Force Unleashed. Na jeho místo v Hangaru 13 nyní nastupuje Nick Baynes, jenž povede týmy v Novatu, Brightonu a Česku.

Blackman společnost opouští, aby se věnoval své vášni jinde, zatímco Baynes má třicetiletou zkušenost s vedením studia v oboru, v roce 2018 založil Hangar 13 Brighton a poslední čtyři roky strávil rozvojem týmu, budováním schopností studia a podílel se na projektech jako Mafia: Definitive Edition a Mafia Trilogy.

ZRUŠENÝ PROJEKT ZA 53 MILIONŮ DOLARŮ

V listopadu minulého roku bylo potvrzeno, že Take-Two zrušila projekt Volt, který byl ve vývoji v Hangaru 13 a stál 53 milionů dolarů. Titul údajně trpěl řadou komplikací kvůli restartům vývoje, technologickým zádrhelům a problémům spojeným s covidem 19.

Tato hra měla být v různých podobách ve vývoji od roku 2017 a nabídnout superhrdiny soupeřící v online světě. Vydavatel ji ale nepovažoval za výhodnou investici vzhledem k množství času, které by bylo ještě potřeba, aby byla dokončena.

Podle oficiálních pracovních nabídek má (nebo mělo) studio připravovat novou značku s otevřeným světem, v níž se mísí sci-fi a fantasy. Informace uváděly méně realistický herní svět, v němž nebudou pouze lidské postavy. Důležitým prvkem měl být nadále příběh a zajímavostí pohled z první i třetí osoby. Inzeráty naznačovaly také multiplayer, jenž by autoři Mafie dlouhodobě podporovali.

Projekt je (měl) být ve vývoji od roku 2018. Je ale otázkou, zda se na něm stále pracuje. Plus několik věcí sedí k Voltu.

Dle nepotvrzených informací byl už dříve stopnut vývoj nové Mafie. Ta se měla odehrávat v americkém Las Vegas během poloviny 70. let minulého století. Pak se ale něco stalo a přednost dostala špionážní akce Rhapsody zasazená do období studené války v Berlíně, což by i pro nás bylo lákavé. Ovšem ani ta zatím nespatřila světlo světa a neoficiálně se mluvilo o jejím konci.

V roce 2018 zasáhlo Hangar 13 významné propuštění. Místo velkého projektu dostalo studio na starost Mafia Trilogy a mělo spolupracovat s Gearbox Software na Borderlands: The Handsome Collection.

Tak uvidíme, jak to bude s Hangarem 13 v následujících letech.