Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Activision prodal celkem pět milionů kusů hardcore RPG titulu Sekiro: Shadows Die Twice od tvůrců série Dark Souls ze studia FromSoftware. Hra vyšla v březnu minulého roku a dva miliony se prodaly za deset dnů, z toho více než 100 tisíc během prvních 24 hodin. Původní Dark Souls má na kontě 2,37 milionů kopií za jeden a půl roku. Dvojka prodala 2,5 milionu kusů za rok a Dark Souls 3 během pár měsíců dosáhlo na tři miliony.

Přečtěte si také: 10. narozeniny StarCraftu 2, EA zachraňuje Rocket Arena, Pacifika v Cyberpunku 2077

- Phil Spencer láká na další novinky o Xboxu Series X. Dočkáme se jich v průběhu srpna. Dozvědět bychom se měli více o plánech Microsoftu. Prezentace by měla být větší, společnost by měla odhalit cenu, datum vydání a pravděpodobně i Lockhart, údajně levnější a méně výkonného sourozence k Series X.

- Hráči Dreams si na PlayStationu 4 budou moci zahrát Halo Infinite. Jeden šikula v kreativním nástroji vytváří projekt, který se podobá vlajkové lodi Xboxu. Autor nahrál krátké záběry, které ukazují postup jeho práce.

- Arkádové závody Fast & Furious Crossroads obdrží v den vydání vskutku velký patch. Day one aktualizace má neobvyklých 38,5 GB, ale bohužel neznáme o ní podrobnosti. Hádal bych, že opraví, případně vylepší značnou část hry.

- Grounded od Obsidian Entertainment a Xbox Game Studios je teprve v předběžném přístupu, ale hned první den se stal nejprodávanější hrou na Steamu. Jak vidno, hráči o mravenční survival mají velký zájem. Uvidíme, zda jim to vydrží. Krátce po vydání bylo ve hře současně více než 12 tisíc hráčů a titul se také umístil na předních příčkách na Twitchi.

- Xbox Game Pass je dlouhodobou investicí. V současné době nepřináší předplatné obrovské zisky, ale v Microsoftu věří, že je to správné pro podnikání z dlouhodobého hlediska a přinese jim to v budoucnu výhody. Rozšiřování služby o nové hry je možné jen díky obrovskému zájmu ze strany hráčů. Počet předplatitelů roste, což je pro americkou společnost motivace. To jsou slova marketingového šéfa Xboxu.

- Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 se pochlubí rozšířeným soundtrackem. Ve hře uslyšíme 37 nových skladeb. Poslechnout si je můžete na Spotify.

- Na PC, PS4 a Xbox One vyšel remake kultovní akce Destroy All Humans! V této hře máte za úkol terorizovat lidstvo, odebírat vzorky DNA a tropit různé hlouposti. Recenzi připravujeme.

- Microsoft spustil uzavřenou betu Microsoft Flight Simulatoru. Původně měl vybrané hráče do hry pustit až dnes, ale stalo se tak o den dříve. Postupně by si létání mělo vyzkoušet více zájemců z programu Xbox Insider pro Windows 10. Ti, kteří se dostali do alfa testu, dostanou automatický přístup do bety.

- Fanoušci vylepšili překlad Dungeon Keeper 2. „Pokud patříte k pamětníkům anebo k těm, co touží zjistit, kde je pravda a rádi byste oprášili právě tento díl, pak se můžete díky překladateli Arqwell vydat do tohoto revitalizovaného dobrodružství, ke kterému již překlad z dob dávno minulých existoval, ale obsahoval jisté technické neduhy, s kterými si překladatel v této verzi rozhodl zatočit. Stále je tam pár věcí, které nefungují, to však není chybou překladu, ale za léta nevyřešenými chybami přímo hry, které už dneska prakticky není komu nahlásit. Na celkový zážitek to však má vliv pramalý, a i tak si hru užijete plnohodnotně,“ píše se na stránkách Prekladyher.eu.

Přečtěte si také: Marvel's Avengers: Detaily o betě a potvrzena první nová postava

- Private Division (divize Take-Two pro podporu nezávislých her) uzavřela spolupráci s týmy Moon Studios, League of Geeks a Roll7. Dohoda má za cíl vydat nové projekty těchto studií. Private Division tak má na starost nové hry od tvůrců Ori and the Will of the Wisps, Armello a OlliOlli. Moon Studios chystají nové akční RPG, League of Geeks pracují na nové značce a od Roll7 bude něco tajného. Všechny tři tituly jsou v raném vývoji a jejich vydání se očekává nejdříve ve fiskálním roce 2022.

- Konami chystá řadu vlastních herních počítačů. Jmenují se Arespear a jsou určeny zejména pro e-sport. Unikátní design ale není vše. Celkem jsou připraveny tři sestavy s cenou od 184 800 do 338 800 jenů, což je v přepočtu 39 až 72 tisíc korun. V současné době ale není jisté, zda se budou prodávat mimo Japonsko. Nejvýkonnější sestava má v sobě Intel Core i7 9700, GeForce RTX 2070 a 16 GB RAM DDR4. Ta poslední pak Intel Core i7 9400F, GeForce GTX 1650 a 8 GB RAM DDR4.