Tim Longo, kreativní ředitel Halo 5: Guardians, který se taktéž podílel na novém dílu, byl již minulý týden přidělen na jinou pozici v rámci 343 Industries. Nyní však opustil studio úplně. Microsoft potvrdil jeho odchod na serveru Kotaku.

Výkonný producent Mary Olson má nyní na starosti tým kampaně Halo Infinite, uvedl Microsoft. V prohlášení bylo zároveň uvedeno: „Tim Longo nedávno opustil náš tým a jsme opravdu vděční za jeho velký přínos do našich her, našeho studia a celého vesmíru Halo. Přejeme Timovi jen to nejlepší do budoucna. Celková kreativní vize a produkce hry zůstává vedena Chrisem Leeem, vedoucím studia Halo Infinite.“

Longo nastoupil do 343 Industries v roce 2013 a působil jako kreativní ředitel Halo 5: Guardians. Předtím zastával stejnou roli v LucasArts na zrušeném FPS Star Wars: First Assault a byl také kreativním ředitelem Tomb Raideru z roku 2013 v Crystal Dynamics. Není známo, kam nyní Longo půjde, ale 7. srpna nabídl své služby, aby pomohl vytvořit videohru s názvem F#@cking Do Something, založenou na komickém výstupu moderátora známé talk show Setha Meyerse, která následovala po střelbě v El Pasu, Texasu a Daytonu.

Vypadá to trochu jako vtip sám o sobě, ale v samostatném tweetu Longo řekl, že to myslí skutečně vážně: „Nevím, co z toho vyplyne, ale chtěl jsem na nějakou dobu dělat aktivistické herní projekty a Sethova satira mě k tomu přivedla,“ napsal. „Uvidíme, jak rychle se dokážu pohnout."

Nakonec Microsoft uvedl: „Tyto změny nemají žádný dopad na datum vydání produktu Halo Infinite.

Halo Infinite se očekává v posledních třech měsících roku 2020 a bude úvodním titulem pro příští  Xbox, prozatím označený jako Project Scarlett. Podle dostupných informací by se mělo jednat o duchovní restart téměř 20leté značky. Tak uvidíme, jak všechno dopadne.