Uvedení Halo Infinite na trh je pouze začátek dlouhé cesty nové sci-fi střílečky. Dřívější slova představitelů studia 343 Industries potvrzují nové informace o obsahu, který bude ve hře ze začátku chybět.

Vývojáři se zaměřili na kvalitní zážitek při vydání a učinili těžké rozhodnuté odložit kooperativní kampaň a editor úrovní Forge. Kreativní ředitel Joseph Staten se fanouškům u videa s aktualizací vývoje omluvil. Jejich plánem je přinést kooperativní kampaň ve druhé sezóně a Forge ve třetí sezóně. Sezóna v Halo Infinite bude probíhat tři měsíce, což znamená, že chybějící obsah se může objevit až v polovině roku 2022.

Staten ve videu zopakoval, že chtějí Halo Infinite vydat koncem letošního roku, a to se singleplayerovou příběhovou kampaní a první sezónou bezplatného multiplayeru. Aby mohli oznámit datum vydání, je třeba doladit několik detailů.

Před vydáním plné verze dojde na další testy, včetně rozsáhlejšího testu se zapojením více registrovaných Halo Insiderů. V tomto testu budou zápasy proti botům, velké týmové bitvy a 4v4 zápasy.

Halo Infinite je ve vývoji pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Hra bude v den vydání dostupná v předplatném Xbox Game Pass.