Po vesměs úspěšném pátém dílu legendární série Halo s názvem Guardians bylo po tři roky kolem tohoto mezigalaktického dobrodružství ticho a všichni doufali, že Master Chiefova cesta nedošla ke konci. Minulá herní akce E3 tyto pochybnosti naštěstí vymýtila, ale nic kromě krátkého oznamovacího traileru nám nenabídla. To všechno by ale měla změnit E3 2019, na které se má Halo Infinite představit v celé své parádě. Na to alespoň láká ředitelka 343 Industries Bonnie Ross a herní designer Chris Lee.

Oznámení Halo Infinite na E3 2018 vyvolalo obdivuhodnou vlnu emocí. Nikdo tehdy netušil, zda bude Infinite pouze bokovkou zasazenou do slavného světa Halo nebo skutečným plnohodnotným dílem, po kterém toužilo nespočet zarytých fanoušků. Krátký oznamovací trailer totiž neprozradil vůbec nic, ve skutečnosti se nejednalo ani tak o představení hry jako o představení nového enginu, který nám měl skrze nádherné krajiny ukázat, jak šesté Halo může vypadat.

Z Halo Infinite se ovšem nakonec skutečně vyklubalo pokračování a přestože o samotném ději toho moc nevíme, je jisté, že příběh bude opět sledovat nelehkou cestu známého Master Chiefa. Čím ovšem šestý díl zaujal prozatím nejvíce, je skutečnost, že boj proti mimozemským stvůrám si užijí i PC hráči, za což můžeme samozřejmě vděčit novému enginu. Tradičně se ovšem Halo dostane i na Xbox. A nejen tak ledajaký Xbox. Už se vám ty spojitosti daly dohromady?

Jak totiž už nějaký pátek víme, Xbox by na letošní E3 konferenci měl odhalit hned dvě nové konzole. A předpokládá se, že Halo Infinite bude titulem, který se na novou generaci dostane jako první. Zůstává tak otázkou, jestli šesté pokračování můžeme očekávat již tento podzim nebo si na Halo budeme muset počkat až do roku 2020. Jak navíc uvedla Bonnie Ross, Halo nebude malým titulem, ve skutečnosti by se mělo jednat o určitý spirituální reboot série a jak už název samotné hry napovídá, mělo by nabízet přehršel nového a jedinečného obsahu. Do toho spadají například RPG mechaniky a mělo by se jednat o kombinaci příběhu, který na rozdíl od děje Halo 5: Guardians padne každému a multiplayeru, který napraví chyby rezonující ve čtvrtém dílu.

E3 2019 se neprodleně blíží a 11. až 13. červen tu bude skutečně co nevidět. A vypadá to, že i přes absenci velice oblíbené konference Sony se i tak pomalu máme na co těšit.