První technický test pro Halo: Infinite je již za dveřmi a vývojáři ze studia 343 Industries se zmínili o tom, co můžeme v testu očekávat. Tím nejdůležitějším je se do samotného testování vůbec dostat. Abyste měli alespoň nějakou šanci, musíte se zaregistrovat do Halo Insiders programu. Což můžete učinit za pomoci svého Gamertagu, následného ověření e-mailové adresy a zapojení se do komunikace a testování.

Pokud toto máte hotové, je tu šance, že budete mezi stovkou tisíců hráčů, kteří se stanou součástí testování. To se zaměří především na odzkoušení multiplayeru, díky čemuž si budete moci vyzkoušet zápasy proti botům. Těšit se tak můžete na 4v4 Bot Arény, které si budete moci zahrát hned na čtyřech mapách - Bazaar, Recharge a Live Fire. Umělá inteligence přichází rovnou s čtyřmi úrovněmi obtížnosti od Rekruta až po samotného Sparťana.

„Dostali jsme možnost vám říct, že první technické preview zaměřené na boty se může uskutečnit již příští víkend,“ oznámilo studio 343 Industries. Během prvního technického testu budeme hostovat stovky tisíc Halo Insiderů, a pokud vše půjde dobře, pozveme jich na další testování ještě více.“

Kromě testovacích her proti botům dojde také na odzkoušení doprovodné aplikace Halo Waypoint, která bude dostupná pro mobilní zařízení či normálně přes web. Další součástí testování bude přehlednost a pohyb v Battle Pass menu, výzvách a customizaci.

První technický test by tedy měl dorazit někdy příští víkend, zatímco plná hra společně s free-to-play multiplayerem je očekávána na konec letošního roku. Halo: Infinite si budete moci zahrát na PC, Xboxu One a Xboxu Series X/S.