Dobré poledne. Outward čeká nové DLC, Control a Hitman 3 pro Switch, posila z Naughty Dog do nového studia Sony, SpellForce 3: Fallen God ve veřejné betě a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Halo Infinite přišlo o šéfa vývoje. Chris Lee, který byl dlouholetým výkonným ředitelem studia 343 Industries, opustil problémový projekt. Dle prohlášení zůstává v Microsoftu, ale na Halo Infinite se podílet již nebude. Nejhorší na tom je, že Lee je druhým důležitým členem, který odešel. První byl Tim Longo, který před rokem a několika měsíci zastával stejnou pozici jako Lee. Halo Infinite mělo vyjít koncem letošního roku, ale po negativních reakcích fanoušků bylo odloženo a Microsoft na pomoc zavolal Joela Statena, jenž pomůže z kampaní, zatímco Pierre Hintze vylepší multiplayer. Oba se podíleli na předešlých dílech Halo spojených s Bungie.

- Microsoft a Snoop Dogg oficiálně představili ledničku v designu Xboxu Series X. Americká společnost jednu ledničku pošle do světa. Losovat se bude z retweetů oficiálního tweetu.

- Příznivci hardcore RPG titulu Outward se mohou těšit na druhý dodatečný balíček. Tým Nine Dots Studio oznámil Outward: The Three Brothers. DLC vyjde v prosinci/decembri pro PC a příští rok se ho dočkají konzole. Jisté je, že v balíčku prozkoumáte novou oblast a užijete si nové dobrodružství, předměty i dovednosti.

- Control: Ultimate Edition a Hitman 3 si budete moci zahrát na Nintendu Switch prostřednictvím cloudové verze. Akční adventura Control je již dostupná, zatímco cloudová verze Hitmana 3 nemá stanovené datum vydání - standardní verze bude 20. 1. 2021 dostupná na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Přečtěte si také: Spongebob v kalhotách má vlastní Xbox Series X

- Když už jsme u Switche, tak El Presidente z Tropico 6 se bude na hybridu konzole a handheldu hlásit 6. 11. letošního roku.

- Od 28. 10. do 1. 11. probíhá veřejná beta SpellForce 3: Fallen God, což je samostatná expanze, která kombinuje RTS a CRPG. Stačí navštívit tuto stránku a zažádat si o klíč do bety pro Steam. K dispozici je šest ras.

- Dosud oficiálně nepředstavené studio Sony v San Diegu získalo zajímavou posilu. Do týmu Visual Arts Studio Group se přidal Zak Oliver, který předtím pracoval na prostředí pro The Last of Us Part II u Naughty Dog. Jde už o několikátou posilu z Naughty Dog. Sílí spekulace, že v San Diegu se chystá návrat Uncharted.

- Mrazivý RPG titul Wasteland 3 vyzkoušel milion hráčů, pochlubilo se studio inXile Entertainment a zveřejnilo při té příležitosti krátký hraný film, který byl natočen před pár lety.

- Na oficiálních stránkách hry War Thunder si můžete přečíst blogový příspěvek v češtině, věnován je novému nebi, které přichází s dalšími vylepšeními Dagor Enginu.

- Dodatečný balíček s Vergilem pro PlayStation 4 a Xbox One verze Devil May Cry 5 vyjde 15. 12. za pět euro. Vergil je také součástí speciální edice hry pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, která vyjde také v polovině prosince. Capcom také prozradil, že na Xbox Series S nebude DmC využívat ray-tracing.

- MXGP 2020 hlásí mírné zpoždění. Původně měl motokros od Milestone vyjít 10. 12., nyní je posunut na 16. 12. pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Vydání PlayStation 5 verze je v plánu na 14. 1. 2021. První gameplay záběry.

- Sony spustila novou PlayStation aplikaci, která je určena pro PS4 a PS5. Prostřednictvím aplikace můžete na svých telefonech a tabletech s operačními systémy Android a iOS komunikovat se svými přáteli, prohlížet si trofeje, využívat PlayStation Store a stahovat hry do konzole.