Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vynechá Halo Infinite Xbox One? V současné době se o tom spekuluje. Studio 343 Industries to má zvažovat kvůli problémům. Na Xboxu One v současné době nemá hra běžet ani v rozlišení 1080p (prý jde o rozlišení nižší než 900p). K tomu jsou údajně problémy i s načítám objektů, mnohem horší než ty, které byly vidět v PC demu. O situaci informoval sponger na fóru ResetEra. V minulosti tento insider přinesl informace o Pillars of Eternity. Přitom Microsoft slíbil, že všechny first-party hry budou vycházet i na Xbox One.

- Blíží se Age of Empires 3 Definitive Edition. Oficiální twitterový účet známé strategické série zveřejnil obrázek s osmi ikonkami. Z jejich klávesových zkratek dostaneme slovo Gamescom. Ten se koná digitálně od 27. 8.

- Square Enix mají od Marvel's Avengers velká očekávání. Jde o jejich velkou GaaS (Game as a Service) hru, která obdrží po vydání spoustu obsahu. Důležité budou nejen prodeje na začátku. Titul bude na disku zabírat minimálně 90 GB, odhalil PS Store u PlayStation 4 verze.

- Ubisoft během Gamescomu ukáže 13 her od nezávislých kanadských a německých vývojářů. Akce se koná od 27. do 30. 8. 2020.

Přečtěte si také: Batman je po smrti. Kdo v nové hře ochrání Gotham City?

- Marvel’s Iron Man VR obdržel bezplatnou aktualizaci. Ta přidává New Game+ mód, obtížnost Ultimate a nové zbraně.

- Předplatitelé Xbox Game Passu se mohou těšit na další hry. Microsoft se nyní soustředí na přidání third-party titulů, tedy od vývojářů a vydavatelů mimo Xbox Game Pass.

- Pilně pro vás připravujeme recenzi na Project Cars 3. A jak jste trávili víkend vy?

- Dnes na 17:00 je naplánována premiéra traileru s představením NHL 21. Jak už víme, hra vyjde v říjnu (október) na PS4 a Xbox One a nedostane zatím vylepšení pro next-gen konzole. Na těch si ale hokej od EA zahrajete díky zpětné kompatibilitě.

- NBA 2K21 umožní přenášet progres z MyTeam módu mezi generacemi konzolí. Důležité je akorát zachovat platformu, tedy z PS4 na PS5 a z Xboxu One na Xbox Series X. Jen pozor, abyste dostali vylepšení pro novou generaci konzolí, musíte si koupit drahou Mamba Forever edici.

Přečtěte si také: Rocksteady blíže představili komediálně laděné Suicide Squad

- Planet Zoo rozšíří australská zvířata. Dodatečný balíček dorazí už zítra a prodávat se bude za 10 euro. DLC přidá pět ikonických australských zvířat: Koala, Dingo, Klokan rudý, Kasuár přílbový a Tilikva australská. Společně s nimi také novou flóru, přes 230 nových scenérií a tematické předměty. Také dorazí bezplatná aktualizace.