Strašidelná kooperativní hra Phasmophobia vytahuje na Halloween z pytle nové strašidelné lahůdky. Nová a velká aktualizace Nightmare přidává mapu děsivého kempu, čtyři nové duchy, efekty počasí a další novinky.

Kemp Maple Lodge Campsite je první venkovní mapou Phasmophobie a přináší pikniková místa, stany, sruby, a dokonce i strašidelné jezero.

Vývojáři ze studia Kinetic Games lákají do kempu, který má podle nich obsahovat více unikátních objektů, vyšší hustotu objektů a více vizuálních detailů. Ostatní mapy hry se podobného nárůstu detailů a unikátních objektů dočkají později.

Pokud rádi krotíte duchy, tak dnešní aktualizaci přidává hned čtyři nové druhy. Jmenují se Onryo, The Twins, Obake a Raiju. V průběhu halloweenské události se zvyšuje šance na jejich výskyt. Plus díky jejich příchodu dochází k větší rozmanitosti duchů ve všech oblastech. S tím jdou ruku v ruce nové možnosti duchů. Mohou například sfouknou svíčku a integrovat se sprchami.

Systém počasí má šest typů. Pokaždé, když hráči zahájí nový kontrakt, tak ve zvolené lokaci se náhodně vybere počasí. Může být jasná obloha, mlha, mírný déšť, silný déšť, silný vítr a lehké sněžení. Změny teploty ztíží nalezení polohy ducha, déšť nebo vítr zhorší hráčům sluch a hustá mlha sníží viditelnost.

V neposlední řadě došlo ve hře k výraznému přepracování obtížností. Obtížnosti Amateur, Intermediate a Professional mají působit jedinečněji a poskytovat více možností pro hráče všech dovednostních úrovní. Když by vám to nestačilo, tak nová obtížnost Nightmare je právě pro vás. Nabízí nejintenzivnější hratelnost, kdy máte poškozené monitorovací vybavení a téměř žádné úkryty.

Phasmophobia se od 18. 9. 2020 nachází v předběžném přístupu na Steamu. Titul má extrémně kladné hodnocení od hráčů. Nejlepší zážitek budete mít v kooperaci pro čtyři odvážné hráče.