Společnost Valve oznámila přesné datum vydání své připravované hry. Half-Life: Alyx vyjde 23. 3. 2020 pro virtuální realitu na počítačích. Podporovat bude všechna zařízení, která si rozumí se SteamVR, včetně Oculus Rift S, Valve Index, HTC Vive a Samsung Odyssey. Samotní vývojáři pro hraní doporučují svůj Valve Index.

Současně byly zveřejněny tři nové screenshoty. Half-Life: Alyx je akční adventura ve VR, která má být plnohodnotným spin-offem oblíbené série Half-Life. Alyx se odehrává před událostmi Half-Life 2. Lépe řečeno je to mezi událostmi prvního a druhého dílu. Hrát budete za Alyx Vance, která má být jedinou šanci lidstva na přežití. Společně se svým otcem (Dr. Eli Vance) se Alyx snaží čelit brutálním útočníkům.

„Prohra v Seven-Hour War je stále čerstvá. Ve stínu rostoucí pevnosti Combine, známé jako Citadela, se obyvatelé City 17 učí žít pod nadvládou svých útočníků. Mezi populací jsou ale dva nejuznávanější vědci Země: Dr. Eli Vance a jeho dcera Alyx, zakladatelé odporu. Stanete se Alyx Vance a chystáte se rozpoutat revoluci,“ láká Valve.

Alyx bude stát za vznikem odporu proti Combine v City 17 a tajně bude pokračovat ve vědecké činnosti spočívající v provádění klíčových výzkumů a vytváření neocenitelných nástrojů pro pár lidí, kteří jsou dostatečně stateční, aby se postavili proti Combine. Každý den se hráči mají dozvědět více informací o svém nepříteli a každý den se budou snažit najít jejich slabiny.

„Ponořte se do hlubokých environmentálních interakcí, řešte hádanky, zkoumejte svět a užívejte si viscerální boje,“ píše Valve u Half-Life: Alyx. Důležitou náplní hry má být střelba, kdy se budete muset vyklánět, stejně tak ale budete trávit čas zkoumáním a prohledáváním prostředí a vyhýbáním se nepřátelům. Hratelnost má být různorodá.

Half-Life: Alyx se na Steamu prodává za 49,99 euro. Pokud nebudete otálet, můžete využít desetiprocentní slevy. V rámci Steamu si ještě po dobu 6 týdnů můžete zdarma zahrát Half-Life, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One a Half-Life 2: Episode Two.